Συνταγές
Αυτές είναι οι ωραιότερες και πιο γευστικές τηγανίτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ 2 αυγά και ένα Ζαχαρουχο γάλα και τα ανακατεύουμε με σύρμα εάν θέλουμε ρίχνουμε μέσα λίγη υγρή βανίλια
Ρίχνουμε σιγα-σιγα 500 γρ αλεύρι Φαριναπ!Δηλαδή ρίχνουμε το μισό και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!Στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά,-σιγα αλεύρι και ζυμωνουμε
Θέλουμε ζύμη να μην κολλάει
Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη και με το στόμιο ενός μικρού ποτηριού κόβουμε δισκάκια!Βάζουμε στο τηγάνι 200 ml καλαμποκελαιο και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία και από τις δύο πλευρές
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί
Σερβίρουμε με μαρμελάδα,η Μερέντα! Εάν δεν έχουμε αλεύρι Φαριναπ βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις ανακατεμένα με μισό φακελάκι μπέικιν
Με το μέγεθος που τα έφτιαξα έκανα 35 κομμάτια
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για τις πιο εύκολες και νόστιμες Τηγανίτες με πετιμέζι
ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ σταφίδες ξανθές
- 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Κανέλα σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κρασί για 15 λεπτά.
- Σε λεκάνη ρίχνουμε αλεύρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού και τις σταφίδες.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό χώρο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα.
- Τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
- Τοποθετούμε τις τηγανίτες σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με πετιμέζι και κανέλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα
lifo