Συνταγές
Ωραία ιδέα – Ρολό κιμά γεμιστό με γραβιέρα μπέικον και πιπεριά φλωρίνης σε φόρμα του κέικ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κιμάς μοχαρίσιος 1 κιλό και 300 γρ. χοιρινός
1 αυγό, μαϊντανό, ρίγανη
Μια ντομάτα και ένα κρεμμύδι στο τρίφτη
Δύο σκελίδες σκόρδο
Μια κουταλιά ξύδι
Λίγο μουστάρδα
Δύο κουταλιές κεφαλοτύρι
Πιπέρι, πάπρικα
Δύο παξιμάδια τριμμένα
Λάδι
Εκτέλεση
Αυτά όλα καλό ζύμωμα. Παίρνουμε τη φόρμα του κέικ και στρώνουμε γύρω- γύρω βρεγμένο αντικολλητικό χαρτί.
Απλώνουμε μέχρι τη μέση τη ζύμη του κιμά.
Μετά βάζουμε κομμάτια γραβιέρας και πιπεριά Φλωρίνης.
Ύστερα χτίζουμε στα πλαϊνά της φόρμας φέτες μπέικον και βάζουμε πανω την υπόλοιπη ζύμη .
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Η Συνταγή είναι από Παναγιώτης Κυριακούλιας – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιάξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για οικογενειακό ζουμερό γεμιστό ρολό κιμά.
Υλικά
1 κιλό κιμά
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 αυγά
6-8 βρασμένα αυγά
1 ποτήρι σάλτσα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/4 ματσάκι δυόσμο
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ξύδι
Πάπρικα γλυκιά
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Στον κιμά προσθέτουμε τα κρεμμύδια που τα έχουμε περάσει από τον τρίφτη, τα 2 αυγά, το μαϊντανό, το δυόσμο, ελαιόλαδο, την ρίγανη και την πάπρικα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και μετά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το σβήνουμε με το ξύδι.
Ανακατεύουμε και απλώνουμε τον κιμά σε αλουμινόχαρτο. Τον ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα και βάζουμε τα βραστά στην σειρά, στην μέση, από την μία πλευρά ως την άλλη. Διπλώνουμε από την μία άκρη το αλουμινόχαρτο και μετά από την άλλη.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες και μετά το βάζουμε σε ταψί με λαδόχαρτο. Το περιχύνουμε με την σάλτσα και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μία ώρα.
foodaholics.gr