Συνταγές
Ογκρατέν μελιτζάνας με πιπεριές!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ογκρατέν μελιτζάνας με πιπεριές!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Kritonas alexia
Υλικά
-ελαιόλαδο
-4 πιπεριές ψιλοκομμένες σε λεπτές φέτες
-3 μελιτζάνες ψιλοκομμένες σε λεπτές φέτες
-λίγο χοντρό αλάτι και πιπέρι
-1 κούπα λευκό κρασί
-3 αυγά
-100 γρ. γάλα
-50 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα και 100 γρ. ακόμα για το τέλος
-80 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή μας κόβοντας τις 4 πιπεριές και τις 3 μελιτζάνες σε ψιλές φέτες. Κατόπιν βάζουμε στο μάτι της κουζίνας το τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά από λίγο αδειάζουμε το μπωλ με τις ψιλοκομμένες πράσινες και κόκκινες πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι έως ότου τσιγαριστούν και στην συνέχεια προσθέτουμε και τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι, πιπέρι και κατόπιν βάζουμε στο τηγάνι το καπάκι του. Μετά από λίγο, βγάζουμε το καπάκι και αδειάζουμε την κούπα με το λευκό κρασί και το αφήνουμε να βράσει, ανακατεύοντας τα υλικά. Βάζουμε ξανά το καπάκι στο τηγάνι.
Μετά από λίγο αφαιρούμε και πάλι το καπάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου να τσιγαριστούν καλά όλα τα υλικά.
Σπάζουμε τα 3 αυγά και τα βάζουμε σε ένα μπωλ, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι και στη συνέχεια προσθέτουμε και τα 100 γρ. γάλακτος. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το μίγμα αυτό να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τότε τα 100 γρ. της τριμμένης μοτσαρέλας, ανακατεύουμε και κατόπιν ρίχνουμε στο μπωλ και τα 80 γρ. από το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε έως ότου όλα τα υλικά στο μπωλ να δέσουν μεταξύ τους.
Το επόμενο βήμα είναι να αδειάσουμε τα υλικά από το τηγάνι στο μπωλ με την μοτσαρέλα. Με την μαρίζ ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό πυρέξ διαμέτρου περίπου 26 εκατοστών και αδειάζουμε σε αυτό το μίγμα από το μπωλ και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε τώρα επάνω στο μίγμα αυτό, 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα και βάζουμε τον φούρνο να προθερμανθεί.
Κατόπιν βάζουμε το πυρέξ στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Μετά και από το ψήσιμο, το φαγητό μας είναι έτοιμο να το απολαύσετε!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Kritonas alexia
Δες περισσότερες συνταγές για Ογκρατέν μελιτζάνας!