Συνταγές
Ξεχωριστά κουραμπιεδάκια σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά
1 κιλό αλεύρι μαλακό
300-350 γρ βούτυρο μινερβίνη η φυτίνη με 5% βούτυρο γάλακτος (όποιος θέλει βάζει όλο το βούτυρο από αυτό )
300-350 γρ βούτυρο γάλακτος (όποιος θέλει βάζει όλο το βούτυρο γάλακτος )
180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ αμύγδαλο ψημένο 15 λεπτά στους 160 βαθμούς
1 βανίλια
1 κουτ γλυκού μαστίχα
1 κουτ γλυκού σόδα
1 κουτ γλυκού αμμωνία
1 σφηνάκι ούζο 50 γρ
500 γρ άχνη για το ζαχάρωμα
Εκτέλεση
χτυπάμε με μίξερ χειρός με τα σταυρωτά σύρματα 10 λεπτά η 8 λεπτά με πολυμίξερ και με το σύρμα της μαρέγκας την ζάχαρη και το βούτυρο την βανίλια και την μαστίχα ,, μετά τα 5 λεπτά προσθέτουμε το ούζο
Προσθέτουμε αμμωνία και σόδα. Στο πολυμίξερ βάζουμε τώρα το φτερό, στο μίξερ χειρός ως έχει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να μην διαλύετε όταν το πλάθετε , περίπου 4-5 λεπτά
Στο τέλος προσθέτουμε το αμύγδαλο που το έχουμε σπάσει σε μικροτέρα κομμάτια
Πλάθουμε σε μπαλάκια η άλλα σχήματα
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 40 λεπτά, αφήνουμε 3 ώρες να κρυώσουν η όλη νύχτα και βρέχουμε με νεράκι η ανθόνερο αν θέλετε και ζαχαρώνουμε
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”