Συνταγές
Καταπληκτικό φαγητό αγαπημένο – Υπέροχο κατσικάκι με πατατούλες στη γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μπουτακι και μια σπάλα από κατσικακι
5 – 6 σκελίδες Σκόρδο
1 κουταλιά μουσταρδα
1 ποτήρι Κρασί λευκό
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω στραγγίζω και αλατοπιπερώνω το κρέας.
Τρυπάω σε μερικά σημεία και βάζω σκόρδο.
Το αλείφω με μουστάρδα και λάδι .
Το βάζω στη γάστρα και το ρίχνω στο φούρνο με ανοιχτό καπάκι στην πιο δυνατή θερμοκρασία όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει ρίχνω το κρασί .
Αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω τη δάφνη, το δενδρολίβανο ένα ποτήρι νερό, κλείνω με το καπάκι και το αφήνω να ψηθεί στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να μαλακώσει το κρέας, εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα νεράκι.
Αφού γίνει το κρέας το βγάζω από την γάστρα σουρώνω τη σάλτσα και την δένω με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ.
Συνόδευσα με πατάτες Φούρνου.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για νόστιμο πιάτο με πανσέτα στο ταψί και κολοκάσι αντί πατάτας
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”
Υλικα
2 ριζες κολοκασι
4 πανσετες
Αλατι,πιπερι,ριγανη ελαιολαδο,νερο,χυμο απο ενα μικρο λεμονι
Εκτελεση
Προθερμαινουμε το φουρνο στους 180 βαθμους.
Καθαριζουμε το κολοκασι απο τη φλουδα και το κοβουμε σε κομματια.
Τα απλωνουμε στο ταψακι τα αλατοπιπερωνω,προσθετουμε και τη ριγανη .
Το ιδιο κανουμε και τις πανσετες και τις βαζουμε πανω απο το κολοκασι.
Προσθετουμε το ελαιολαδο,μισο ποτηρι νερο και το λεμονι αν θελουμε να γινει λεμονατο.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους
Η Συνταγή είναι από κ. Γιάννης Αραμπατζής – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑΣ”