Συνταγές
Τώρα που τα φρούτα είναι γλυκά και μυρωδάτα – γλυκό του κουταλιού αχλάδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
20 φρούτα γινωμενο αλλά σφιχτά – ποικιλία ” κοντούλες”.
1 κιλο ζαχαρη
2 βανιλιες
2κ.σ.χυμο λεμονι
1-2σταγ.κοκ.καραμελοχρωμα ή 5-6 κοκκινες καραμελες ή σκονη κανέλα (προαιρετικά… αν θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα Αχλαδακια κόβοντας λίγο από κάτω το σκλ. μέρος, τα τρυπαμε με το μαχαιρι σε 3-4 μεριές και τα βάζουμε σε λίγο νερό με λεμονι 30 λεπτα
Τα βάζουμε στη κατσαρόλα με τη ζάχαρη τη βανίλια και 21/2ποτ.νερο να βράσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν… τα ξαναβραζουμε . με τη βανίλια το λεμόνι και το χρ. μέχρι να δέσει…
Στο τελευταίο βρασιμο αν θέλουμε χρωμα ριχνουμε 2 σταγονες καραμελοχρωμα ή μισο κουταλακι σκονη κανέλα..
Δεν αφαιρουμε ποτε τα κουκουτσακι απο το αχλαδακι…. οταν γινει το γλυκο δεν τα νιωθουμε καθολου…..
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για νόστιμο και μυρωδάτο γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο
Η Συνταγή είναι της κ. Anastasia Frag – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“
ΥΛΙΚΑ
400γραμμάρια Ροζ μαγιάτικο εκατονταφυλλο.
Ένα κιλό ζάχαρη
1/4 φλυτζανιου χυμό από λεμόνι
1 1/2 φλυτζάνι νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
καθαρίζουμε και ζυγιζουμε τα πέταλα.
Τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε ένα πυρεξ με τη μισή ζάχαρη και το λεμόνι.
Το αφήνουμε για4 ώρες.Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό
μόλις πάρει βράση Ρίχνουμε τα πέταλα.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Η Συνταγή είναι της κ. Anastasia Frag – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές“