Συνταγές
Νόστιμο και εύκολο σκορδόψωμο.. Είναι φοβερό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Artsi – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα.
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη.
1 κουτ.του γλυκού ξηρή μαγιά .
2,5 φλυτζάνια αλεύρι.
1 κουταλάκι αλάτι.
3 κουταλιές λάδι.
Για το μείγμα σκόρδου
3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο.
2 σκελίδες ψιλοτριμμένο σκόρδο.
300γρ τυρί γκούντα σε λεπτές λωρίδες.
Ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Λίγο θυμάρι ή ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε στο ζεστό γάλα τη ζάχαρη και την μάγια ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, μόλις το ζυμαρακι μας είναι έτοιμο προσθέτουμε το λάδι στη ζύμη και ξανά ζυμώνουμε με απαλές κινήσεις δεν θέλουμε η ζύμη να απορροφήσει το λάδι.
Καλύπτουμε το ζυμαρακι μας με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκούραστη και να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
Σε ένα μικρό σκεύος έχουμε ετοιμάσει το λάδι και το σκόρδο.
Παίρνουμε το ζυμαράκι μας το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι και ανοίγουμε με τα χέρια .
Κάνουμε σχήμα μικρής πίτας χαράζουμε την επιφάνεια της και αλείφουμε με το μείγμα σκόρδου, και στη συνέχεια τοποθετούμε πιέζοντας ελαφρά στη ζύμη τις λεπτές λωρίδες τυρί προσθέτουμε το μαϊντανό και το θυμάρι.
Ψήνουμε σε θερμοκρασία φούρνου 180 βαθμών για περίπου 20 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Eirini Artsi – “Μπαχάρι και κανέλα.”.