ΥΛΙΚΑ:
- 3 αυγά
- 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
- Χυμός από ένα πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι της επιλογής μας (μπορείτε να βάλετε και με φρούτα)
- Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για αρχή παίρνουμε το αλεύρι και το κοσκινίζουμε σε μία λεκάνη. Ρίχνουμε και τη βανίλια μέσα και τα ανακατεύουμε μαζί. Στη συνέχεια σπάμε τα αυγά σε μία ξεχωριστή λεκάνη και αφού τα ανακατέψουμε καλά μέχρι να διαλυθούν, τους προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
Έπειτα, παίρνουμε ένα μεγάλο πορτοκάλι και το στύβουμε μέχρι να βγάλει όλους τους χυμούς του. Αφού το πλύνουμε καλά απ’έξω, τρίβουμε το ξύσμα του στον τρίφτη και το προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού.
Αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί, βάζουμε και το γιαούρτι σιγά σιγά, κουταλιά, κουταλιά και το ανακατεύουμε αναδεύοντας (κυκλικά από μέσα προς τα έξω) με το σύρμα μας για να παραμείνει αφράτο. Τέλος, ρίχνουμε και το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 10-20 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και έτοιμο το γλυκό μας. Γαρνίρετε το με ζάχαρη άχνη, λιωμένη κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς ή παγωτό.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki