Συνταγές
Γλυκό κυδώνι – δεν έχουμε ξαναφάει πιο νόστιμο και μυρωδάτο γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Άντζελα Σκαλτσά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κυδώνι καθαρισμένο
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό 200 μλ
1/2 χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βράζουμε όλα μαζί ένα τεταρτο με είκοσι λεπτά το αφήνουμε όλη την νύχτα και την άλλη μέρα δένουμε το γλυκο .
Σβήνοντας το γλυκο προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ένα κλωνάρι βασιλικό. Δίνει απίστευτο άρωμα!!
Η Συνταγή είναι από Άντζελα Σκαλτσά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιό γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Νόστιμο γλυκό κυδώνι με υπέροχο χρώμα και εμφάνιση
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Βλαχάκη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η διαδικασία πολύ απλή..
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάριζουμε το κυδώνι από βραδυς σαν το μήλο..μετα Φετακια σαν πατάτες τηγανητές..
Το βαζουμε στο ψυγείο σε σακούλα..
3 κιλά καθαρισμένο
3 κιλά ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Βάζουμε την ζάχαρη στην κατσαρόλα..σε μεγάλη κατσαρόλα ψηλή..Με Το νερό..ελιωσε η ζάχαρη
Πρόσθετουμε το κυδώνι..άρχισε να βράζει..ξαφριζουμε μια ιδέα..
Το σπρώχνουμε με την ξύλινη κουτάλα στο βάθος.. βράζει 40 λεπτά.. ρίχνουμε χυμό από ένα λεμόνι.. 4 βανίλιες αρμπαροριζα κλαδάκι..
Τα αμύγδαλα που ρίχνουμε..απο βραδυς, τα ξεφλουδιζουμε τα βαζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα υγρά…και σήμερα το καβουρδισα να είναι τραγανα και όχι σαν βραστά
Η Συνταγή είναι από κ. Γιώτα Βλαχάκη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.