Συνταγές
Νόστιμος Χαλβάς Φαρσάλων, σπιτικός και παραδοσιακός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
2 κούπες νισεστέ τέσσερις κούπες νερό τέσσερις κούπες ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας νερό χυμό από ένα λεμόνι μία κούπα ηλιέλαιο ή βούτυρο μία κούπα αμύγδαλα άσπρα και ζάχαρη για το καραμέλωμα του χαλβά σε μία λεκάνη
Έχουμε ρίξει το νερό και έχουμε ανακατέψει καλά το νισεστέ στην κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη τις τέσσερις κουταλιές της σούπας νερό το χυμό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σκουρύνει η καραμέλα μόλις αρχίζει και παίρνει χρώμα ρίχνουμε το λάδι ανακατεύουμε καλά
Στο τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά και με γρήγορες κινήσεις ρίχνουμε το μείγμα το νισεστέ με το νερό συνεχίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα ριχνουμε τα αμύγδαλα το βάζουμε σε ένα πυρέξ
Το στρώνουμε με ένα κουτάλι ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη εγώ έβαλα καστανή και το βάζουμε στους στο γκριλ για 5 με 7 λεπτά ίσα να καραμελώσει η ζάχαρη Καλή σας επιτυχία
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.