Γλυκα
Νόστιμος Μπαμπάς παραδοσιακός σιροπιασμένος μέχρι μέσα
ΥΛΙΚΑ 1/2 φλιτζάνι γάλα. 1/2 κοφτό κουταλάκι αλάτι. 4 κουταλιές σούπας νερό. 2 γεμάτες κουταλιές σούπας ζάχαρη. 3/4 φλιτζανιού βούτυρο φυτικό. 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές. 15 γραμμάρια φρέσκια μαγιά της μπύρας (μην το κάνετε με ξερή έχει άλλη γεύση). 4 μεγάλα αυγά. 3 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό η Αλατίνη. 1/2 φλιτζάνι άσπρα ψιλοκομμένα αμύγδαλα. 1/2 φλιτζάνι […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 φλιτζάνι γάλα.
- 1/2 κοφτό κουταλάκι αλάτι.
- 4 κουταλιές σούπας νερό.
- 2 γεμάτες κουταλιές σούπας ζάχαρη.
- 3/4 φλιτζανιού βούτυρο φυτικό.
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ξανθές.
- 15 γραμμάρια φρέσκια μαγιά της μπύρας (μην το κάνετε με ξερή έχει άλλη γεύση).
- 4 μεγάλα αυγά.
- 3 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό η Αλατίνη.
- 1/2 φλιτζάνι άσπρα ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
- 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο.
- μπόλικη σαντιγή κατά βούληση.
ΣΙΡΟΠΙ
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 φλίτζάνια νερό
- χυμό από ένα μικρό λεμόνι
- 4 κουταλιές σούπας κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνω το γάλα,το νερό, την ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΛΙΑΡΟ, τα βάζω στο μίξερ και τα χτυπώ καλά.
- Προσθέτω την μαγιά και 2 φλιτζάνια αλεύρι.
- Χτυπώ τον χυλό καλά μέχρι να γίνει λείος.
- Προσθέτω χτυπώντας ένα-ένα τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Σκεπάζω κι αφήνω να διπλασιαστεί.
- Αλείφω μια φόρμα του κέικ με βούτυρο κι αλεύρι και προσθέτω την ζύμη.
- Σκεπάζω κι αφήνω να ανέβει για δεύτερη φορά.
- Ψήνω σε μέτριο φούρνο 35 λεπτά.
- Αναποδογυρίζω σε μεγάλη πιατέλα κι αφήνω να κρυώσει.
- Τρυπώ όλη την επιφάνεια με μια οδοντογλυφίδα.
- Περιχύνω με το ΚΑΥΤΟ σιρόπι.
- Προσθέτω σε όλη την επιφάνεια την λιωμένη μαρμελάδα.
- Γεμίζω την τρύπα της φόρμας με μπόλικη σαντιγή.