Συνταγές
Το αγαπημένο μας γλυκό των παιδικών χρόνων! Σπεσιαλ κορμός
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 250 γραμμαρια βιταμ μαλακο,100 γραμμαρια αχνη,60 γραμμαρια κακαο,1 βανιλια,1 φλυντζανακι του καφε ελληνικου κονιακ και τα.δουλευουμε με το χερι 5 λεπτα
Στην συνεχεια ριχνουμε 1 κουπα του τσαγιου καρυδια ψιλοκομμενα και ανακατευουμε 1 λεπτο! Βαζουμε.σε ενα μπολ 200 ml γαλα.φρεσκο και βουτωντας δευτερολεπτα ανα 3 μπισκοτα απο 2 πακετα μπισκοτα πτι μπερ τα σπαμε στο μιγμα!Τα ανακατευουμε για 2 λεπτα!Τοποθετουμε το μιγμα σε λαδοκολα το κλεινουμε και προσπαθουμε ρολαροντας το να.δωσουμε το σχημα!Το κλεινουμε σφιχτα και το τοποθετουμε στην καταψυξη ολη νυχτα
Την επομενη το βγαζουμε βγαζουμε την λαδοκολα και το τοποθετουμε πανω σε μια.σχαρα!Λιωνουμε σε μπεν μαρι 25Ο γραμμαρια κρεμα γαλακτος με 250 γραμμαρια κουβερτουρα ανακατευουμε να γινει λειο!Το κατεβαζουμε και προσθετουμε μεσα 2 κουταλιες της σουπας βιταμ ανακατευουμε το αφηνουμε 2 λεπτα.θερμοκρασια δωματιου και το ριχνουμε πανω στον κορμο!Απανω διακοσμουμε με.τριμμενη σοκολατα
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για νόστιμο Κορμό σοκολάτας με φουντούκια και μπισκότο.
Υλικά
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Γιώτης
- 100 γρ. βούτυρο Lurpak
- 250 γρ. Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- ½ φλιτζ. τσαγιού βερίκοκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζ. τσαγιού γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, στραγγισμένο από το σιρόπι του, ψιλοκομμένο + και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
- 1 φλιτζ. τσαγιού φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροσπασμένα
- 2 συσκευασίες τριμμένο μπισκότο Γιώτης
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, γυαλιστερή κρέμα. Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα, τα βερίκοκα, το πορτοκάλι, τα φουντούκια. Κρατάμε 2-3 κουταλιές από το τριμμένο μπισκότο και . . .
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο :dinanikolaou