Συνταγές
Βραδυνές λιγούρες …..λουκουμάδες με μέλι και μερεντα – Υπέροχοι , αφράτοι και λαχταριστοί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
300 ml νερό χλιαρό
300 γρ περίπου φαρίνα κόκκινη
1 φακ μαγιά!
1 κ.σ μέλι
1 κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά και το μέλι και ανακατέυω να διαλυθεί καλά Μετά προσθέτω το αλάτι και το αλέυρι σιγά σιγά και ανακατέυουμε να ενσωματωθούν καλά και να γίνει ένας ωραίος πηχτός χυλός
Αφήνουμε σκεπασμένο στην άκρη 30 λεπτά!!! Τηγανίζουμε σε καλαμποκέλαιο και έριξα επάνω στα μισά μέλι και στα υπόλοιπα μερεντα για να καλύψουμε όλα τα γούστα
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Αλεξάνδρα Κυριάκη .
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για νόστιμους λουκουμάδες! Απλοί και παραδοσιακοί!
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Baxevani – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις,
1φακελακι μαγιά ξερή ή 25γρ.νωπη μαγιά,
1κουτ.σουπας ζάχαρη,
1κουτ.γλ αλάτι,
2φλ.νερο χλιαρό (περίπου) σπορέλαιο για το τηγάνισμα,
μέλι και κανέλα…
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανακι βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά (ξερή) την ζάχαρη, και σιγά σιγά το χλιαρό νερό.. (αν είναι φρέσκια η μαγιά την λιώνουμε στο νερό)
Ζυμώνουμε την ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη για 30λεπτα μέχρι να διπλασιαστεί…
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί.. Παίρνουμε τη ζύμη με το χέρι και με το κουτάλι κόβουμε μπαλάκια μπαλάκια μέσα στο καυτό λάδι (προσοχή μην καείτε) τηγανίζουμε και σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή μερεντα ή ότι άλλο σας αρέσει
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Baxevani – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.