Συνταγές
Νόστιμοι και χιονισμένοι νηστίσιμοι κουραμπιέδες, όλο γεύση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Giota Tsagari – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα ποτήρι ελαιόλαδο, σε λεκάνη το δουλεύουμε με μισό ποτήρι άχνη μέχρι να ασπρίσει
Ρίχνουμε το ξύσμα ενός λεμονιου, μισό κγ κανέλα, μισό κρασοποτηρο κονιάκ, δύο βανιλιες
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το χέρι το μείγμα, ρίχνουμε μια κούπα ολόκληρα αμύγδαλα, και έχουμε ρίξει σε μια κούπα αλεύρι γοχ , ένα μπέικιν , μισό κοφτό κγ σόδα, τα έχουμε ενσωματώσει και τα ρίχνουμε στο μείγμα
Συμπληρώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι για να φτιάξουμε μια ζυμη λίγο σκληρή να πλάθεται καλά.
Ψήνουμε τους κουραμπιέδες στους 170 περίπου είκοσι λεπτά να ροδίσουν ελαφρά, και όταν τους βγάλουμε τους ραντίζουμε με ανθόνερο
Τέλος θα τους αχνίσουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη
Η Συνταγή είναι από κ. Giota Tsagari – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.