Συνταγές
Φτιάξε τα δικά σου κρουασάν που μπορείς να τα γεμίσεις με ότι θέλεις
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό γάλα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και 1 ζάχαρη
2 αυγά
Μισό ποτήρι νερό χλιαρό
Μισό ποτήρι σπορελαιο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
1 μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλεύρι όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μας μαλακή. Αφήνουμε να φουσκώσει.
Ανοίγουμε χοντρά φυλλαράκια τα κόβουμε όπως κάνουμε τα τυροπιτακια.
Σε μερικά έβαλα μέσα κ τυρί. Αφήνουμε πάλι να φουσκώσουν στο ταψί αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστασεις βαθμούς 180 βαθμούς για 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Αφού κρυώσουν ..κόβουμε στη μέση Και βάζουμε ότι θέλουμε…εκείνα με τυρί ψηθηκαν κατευθείαν.
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για αλμυρά κρουασάν σφολιάτας
1 φύλλο σφολιάτας
λωρίδες μπέικον όσο πάρει
150 γραμ φέτα
1 κρόκο αυγού
πάπρικα καπνιστή
ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας στην μέση κατά μήκος και κάθε μισό φύλλο σε μακριά τρίγωνα .
Λιώνουμε την φέτα με το πιρούνι και προσθέτουμε πάπρικα καπνιστή ,ρίγανη.
Κόβουμε τις λωρίδες του μπέικον κατά μήκος και ξανά στην μέση ώστε να βγούν 4 κομματάκια από κάθε λωρίδα.
Στο κάθε τρίγωνο της σφολιάτας βάζω 2 κομματάκια μπέικον και 1 κουταλάκι φέτα γέμιση που έχουμε ετοιμάσει στην αρχή.
Τυλίγουμε σαν κρουασάν και αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς να πάρουν χρώμα και να ψηθούν .
Αθηνα Γκουτζιδου “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”