Συνταγές
Σαν τούμπανο γίνανε! Τυρόπιτες με έτοιμο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1/2 κιλο ανθότυρο
Μισό κιλό φέτα
3 αυγά
Ένα πακέτο φύλλο νούμερο 10 – χωριάτικο
Και σπορέλαιο για τα φύλλα.
Εγώ βάζω και avocado, oil
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε ανθότυρο, φέτα αυγά
Ανοίγουμε το πακέτο με το φίλο και το κόβουμε στη μέση, στο πλάτος
Σε ένα μπολάκι μέσα βάζουμε σπορέλαιο Και αβοκάντο oil και αρχίζουμε να αλειβουμε τα φύλλα που Χρησιμοποιουμε
Βάζουμε επάνω στην αρχή μια κουτάλια γεμίσει και το διπλώνουμε από τη μία μεριά και από την άλλη. Και το κάνουμε τριγωνάκι
Τα βάζουμε στο Ταψί και τα αλείβουμε από πάνω λίγο σπορέλαιο για να ψηθούν!
Τα ψυνουμε 375 Φαρενάιτ και 190 Κελσίου
Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Νόστιμη σπανακοπρασοτυρόπιτα … Έτσι για να έχουμε να βάλουμε κάτι στο στόμα μας
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά για την πίτα
1/2 πακετο φυλλα κρουστας
1 κιλο σπανακι
1 μεγαλο πρασο
3 φρεσκα κρεμμυδακια
1/2 ματσακι ανιθο
300 gr τυρι φετα
1 αυγο
6 κσ φρυγανια τριμμενη
λαδακι
αλατοπιπερο
Εκτέλεση
Ψιλοκοβουμε το πρασο μαζι με τα κρεμμυδακια και τα βαζουμε σε ενα τηγανι να τσιγαριστουν με λιγο λαδακι. Προσθετουμε το σπανακι
Το ανακατευουμε και το αφηνουμε σε χαμηλη φωτια να μαραθει και εξατμηστουν τα υγρα του. Το βαζουμε σε ενα μπολ και το αφηνουμε να κρυωσει.
Μολις φτασει σε θερμοκρασια δωματιου προσθετουμε το αυγο, την φετα, τον ανιθο, την φρυγανια και το αλατοπιπερο. Τα ανακατευουμε να γινουν ενα ωραιο μιγμα.
Λαδωνουμε τα μισα φυλλα και τα στρωνουμε σε ενα ταψακι με λαδοκολα. Ριχνουμε το μιγμα το απλωνουμε και σκεπαζουμε με τα αλλα μισα.
Χαραζουμε και αν θελουμε πασπαλιζουμε με σουσαμι
Την ψηνουμε στους 180c στις αντιστασεις ,μεχρι να ροδισει
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενα Μακαρη – “Μπαχάρι και κανέλα.”.