Συνταγές
Φανταστικό χρυσαφένιο γλυκό του κουταλιού βερίκοκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Rena Babatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
20 βερίκοκα τα καθαρίζουμε αφαιρουμε το κουκούτσι με ένα μεγάλο καρφί, σε μια λεκάνη 4 λίτρα νερό ανά λίτρο νερό Μία κουταλιά της σούπας ασβέστη διαλύω και αφήνουμε τα βερίκοκα για 4 ώρες.
Τα πλένουμε πάρα πολύ καλά τα ζεματαμε 1 με 2 λεπτά σε λίγο νερό τα αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν σε αυτό το σημείο τα τρυπάω με ένα πηρούνι από τις δύο πλευρές. Κάνουμε το σιρόπι 1 κιλό ζάχαρη με 1, 5 ποτήρι νερό να βράσει για λίγη ώρα
προσθέτουμε τα βερίκοκα για 15 λεπτά τα αφήνω όλο το βράδυ και την άλλη μέρα τα ξαναβραζουμε για αλλα 15 λεπτά η και περισσότερο μέχρι να δέσει το σιρόπι, 5 λεπτά πριν το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε το χυμό από μισό λεμόνι και μία κουταλιά γλυκόζη
Η Συνταγή είναι από Rena Babatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Νόστιμη μαρμελάδα βερίκοκο με ζωηρό χρώμα
Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
750 γρ.βερυκοκα ζωηρά και ελαφρως σκληρά.
μέθοδο με το λεμόνι αντι για ασβεστη
Πλένουμε τα βερίκοκα και τα βαζουμε δύο τρεις ώρες σε νερό με χυμό από τρία λεμονια φρέσκα ζουμερα.
Τα ξεπλυνουμε καλά ,τα κοβουμε σε κομμάτια
αν δεν βγει ωραίο,να γινει μαρμελάδα
Βάζουμε περίπου 500 γρ.ζαχαρη ,αλλά ήταν ξινουτσικα και μια μικρη κουπα νερο.
Βράζουμε για λίγο να διαλυθεί η ζάχαρη κι ριχνουμε μέσα τα βερίκοκα.
Ξαφροιζουμε κι βραζουμε 5 λεπτά.
Την επόμενη ξαναβραζουμε 7 με 8 λεπτά,πρόσθετουμε χυμό λεμονιού και 2 βανίλιες.
Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.