Συνταγές
Ταρτάκια λοιπόν σήμερα με τραγανή πεντανόστιμη βάση και αφράτη κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Soula Manik – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε
350 γρ βούτυρο αγελάδος 150 γρ βιταμ
200γρ άχνη (εγώ έβαλα 120 γρ)τρεις κουταλιές κρύο νερό ή γάλα 2 αυγά δύο κουταλάκια μπέικιν δύο βανιλακια λίγο αλάτι 900 γρ αλεύρι
Για την κρέμα
500 γρ γάλα 2 βανιλακια λίγο αλάτι 80 γρ ζάχαρη 50 γρ Κορν Φλάουερ 1 αυγό κ τρεις κρόκους
Όταν κρυώσει η κρέμα χτυπάμε λίγη σαντιγί της αρεσκείας μας κ την ανακατεύουμε μαζί για να την αφρατεψουμε
Γεμίζουμε τα ταρτακια με την παγωμένη κρέμα βάζουμε τα φρούτα κ με ένα πινέλο αλείφουμε τα φρούτα με ένα ουδέτερο ζελέ για να γυαλίζουν κ να διατηρηθούν
Εγώ το ζελέ το έκανα μόνη με 200 γρ νερό 200 γρ ζάχαρη 60 γρ γλυκόζη τρεις σταγόνες λεμονιού 5 γρ ζελατίνη (τρια φύλλα)
Λίγο μπελαλιδικο γλυκάκι αλλά είναι το αγαπημένο της ανιψιάς μου κ δικό μου φυσικά οπότε χατίρι δε της χάλασα
Η Συνταγή είναι από Soula Manik – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για νόστιμη καλοκαιρινή τάρτα ανανά
Η Εκτέλεση είναι από κ. Margarita Alexiadou – “ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”.
ΥΛΙΚΑ:
ΜΠΙΣΚΟΤΟ,
300γρ αλεύρι,
180γρ κρύο βούτυρο,
1 βανιλια,
50γρ ζαχ.αχνη,
1 τσιμπια αλάτι,
1/2κγλ μπεκιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το βουτηρο με τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν ψίχουλα νοτισμενα και το στρωνουμε σε ταρτερια νο28, πολλές τρύπες με το πιρουνι, όσπρια στην επιφάνεια 40’ψησιμο
Βγάζουμε τα όσπρια και ψήνω αλλά 40′, πάντα στους 150ο.
ΚΡΕΜΑ:
1κονσερβα ανανά με σιρόπι, 250γρ κρέμα τυρί, 1αυγο μεσαίο, 1κγλ μπεκιν, 1βανιλια, χρώμα ζαχαρ.κιτρινο
Τα χτυπαμε στο μιξερακι με τα μαχαιρια και μετά στο κρύο μπισκότο και ψήνουμε 160ο για 60′.
ΣΑΝΤΙΓΙ για το σερβίρισμα, 500γρ κρ.γαλακτος κρύα, διακόσμηση με ανανά και ξεροψημενα αμύγδαλα
Η Εκτέλεση είναι από κ. Margarita Alexiadou – “ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”.