Συνταγές
Αφράτη και μοσχομυριστή μηλόπιτα για να τη φτιάχνεις συχνά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-5 αυγά
-250 γρ. βιτάμ
-2 κούπες ζάχαρη
-1 βανίλια
-1 μπέικιν πάουντερ
-3 κούπες αλεύρι γοχ.
-μισή κούπα καρύδια
-4 μέτρια μήλα
-1 κτσ. κανέλα
-1 κτσ. κονιάκ προαιρετικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, μετά συνεχίζω με τα αυγά, μετά το αλεύρι και καρύδια.
Στο τέλος κόβω τα μήλα σε κυβάκια, ρίχνω την κανέλα με το κονιάκ.
Ψήνω στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά ανάλογα με το φούρνο.
Η συνταγή είναι από Μαρία Βασιλακοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για νόστιμη και μυρωδάτη μηλόπιτα.
Η συνταγή είναι από κ. Σοφία Γαβρά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υπέροχη λαχταριστή μηλόπιτα που μπορεί να είναι ανάποδη, αλλά η γεύση της ορθότατη!
Υλικά
-4 αυγά
-1 κεσεδάκι γιαούρτι απλό
-2 ποτήρια αλεύρι
-1 ποτήρι ζάχαρη
-1 ποτήρι σπορέλαιο
-1 μπέηκιν
-1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
Όλα αυτά τα χτυπάμε στο μίξερ.
-1/2 βιτάμ
-1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
-1/2 κουταλάκι κανέλα
-2 μεγάλα μήλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βιτάμ και ρίχνω την ζάχαρη και την κανέλα.
Ανακατεύουμε και τα ρίχνουμε στον πάτο ενός ταψιού.
Κόβουμε τα μήλα σε μισοφέγγαρο και τα τοποθετουμε πάνω από το μείγμα του βιταμ.
Πάνω από τα μήλα ρίχνουμε την ζύμη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Αφού κρυώσει το γλυκό, αναποδογυρίζουμε το ταψί σε μια πιατέλα.
Η συνταγή είναι από κ. Σοφία Γαβρά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.