Συνταγές
Νόστιμη και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε αγαπημένο Γκουλάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
• ½ κιλό βοδινό ή χοιρινό κρέας
• 2 κρεμμύδια
• 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
• 3 κουταλιές πελτέ τομάτας
• αλάτι, πιπέρι, φύλλο δάφνης
• μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Πλένετε, στεγνώνετε και κόβετε το κρέας σε κύβους.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το κρέας σε υψηλή θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο κρέας και τηγανίζουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά για 5-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Αλατίζουμε το κρέας, ρίχνουμε το πιπέρι, πασπαλίζουμε με αλεύρι, και τηγανίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε 2-3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε φύλλα δάφνης, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για μιάμιση ώρα .
Όταν σερβίρετε, πασπαλίζετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.