Συνταγές
Νόστιμη και εύκολη κοτόπιτα που θα μοσχομυρίσει η κουζίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Zaf – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε για βράσιμο μαζί 1 κοτοπουλο,2 μεγαλα κρεμμύδια ,3 καροτα, 2 πράσα, πιπεριά κόκκινη, 1 πιπεριά πράσινη. Μολις εβρασαν αφηνουμε στην άκρη το κοτόπουλο να κρυώσει και κραταμε μιση κουπα απο τον ζωμό .
Τα καροτα τα κόβουμε μικρα κομματακια και ολα τα αλλα λαχανικα τα κάνουμε στο μπλέντερ.
Ξεψαχνιζουμε το κοτόπουλο κ το βάζουμε σε μια λεκάνη κομματάκια, ρίχνουμε μεσα και τα πολτοποιημενα λαχανικά κ τα καρότα,3 αυγα,1 κρεμα γαλακτος 200γρ(35%λιπαρα),2κ.σ. ελαιόλαδο, 200γρ κεφαλοτυρι τριμμένο, αλάτι, πιπέρι, λιγο μοσχοκάρυδο κ λιγη γλυκιά πάπρικα.
Στρώνουμε 4 φυλλα κατω στο ταψί, ραντιζοντας με ελαιόλαδο στο ενδιαμεσο τους, προσθετουμε τη γέμιση και στρώνουμε και τα άλλα 2φυλλα απο πάνω.Φυλλα χρησιμοποίηουμε απο 3αλφα χωριάτικο φύλλο.
Χαραζουμε κομμάτια και βρέχουμε με λιγο νεράκι και ελαιολαδο ,ρίχνουμε λιγο σουσάμι κ ψήνουμε στους 180° πανω κατω αντιστασεις.
Τα πρωτα 35’στην κατω σχαρα κ επειτα ανεβαζουμε παραπανω για άλλα 25′.
Νόστιμες παραλλαγές:
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Zaf – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.