Συνταγές
Εξαιρετική τούρτα μπισκότων χιονούλα με απίθανη γεύση και άρωμα καρύδας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά
για την κρέμα
-2 λίτρα γάλα φρέσκο
-12 κ.σ. ζάχαρη
-160 γρ. Κάστερ Πάουντερ
-50 γρ. καρύδα
-2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου!
για τη σαντιγύ
-400 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
-50 γρ. άχνη ζάχαρη
-50 γρ. καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε την κρέμα και βάζουμε στο πάτο του πυρέξ ή ταψιού μία στρώση από μπισκότα
Περιχύνουμε πάνω τους την ζεστή κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για συνολικά 4 στρώσεις με μπισκότα.
Φτιάχνουμε την σαντιγύ.
Αφού κρυώσει η κρέμα αδειάζουμε την σαντιγύ.
Πασπαλίζουμε με μπόλικη καρύδα!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για νόστιμη και εντυπωσιακή τούρτα πικρής σοκολάτας, χωρίς αβγά, με ρούμι και μέλι
Από το βιβλίο «Μαγειρεύοντας με την Αργυρώ».
Υλικά
-400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (με 72% κακάο)
-500 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης
-2 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
-2 κ.σ. ρούμι μαύρο
-½ φλ. αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κομματιάζουμε την πικρή σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ και την περιχύνουμε με το θυμαρίσιο μέλι.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει την αποσύρουμε από την φωτιά.
Τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την κρέμα λίγο να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Παίρνουμε τη φόρμα δακτυλίδι με τη σοκολατένια βάση για τούρτα και πασπαλίζουμε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας. Το βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σφίξει.
Προτού σερβίρουμε, αφήνουμε λίγο την τούρτα σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά εκτός ψυγείου και σερβίρουμε.
Πηγή: www.gourmed.gr