Συνταγές
ότι πρέπει για το πρωινό μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
240 γρ αλεύρι μαλακό
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
Μισό κουταλάκι σόδα
2 κουταλιες ζάχαρη
Μια πρεζα αλάτι
Δυο μικρά αυγά
375 γρ γάλα
25 γρ βούτυρο λιωμένο
Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα .
Σε μια λεκανιτσα Χτυπάμε λίγο τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη το αλάτι και το βούτυρο .
Ενώνουμε τα στερεά υλικά με τα υγρά, ανακατεύουμε και τα περνάμε από σίτα για τυχόν σβολακια .
Βάζουμε να ζεστάνει το αντικολλητικό τηγάνι το περνάμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε χυλό με μια βαθειά κουτάλα .
Τα ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Επάνω ριχνουμε σιρόπι .
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για νόστιμες σπιτικές τηγανίτες με σοκολάτα, ότι πρέπει για πρωινό.
Υλικά για 8 τηγανίτες:
3/4 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
λίγο λάδι
Εκτέλεση:
1. Ανακατέψτε το γάλα με το ξίδι σε ένα μέτριο μπολ και αφήστε το για 5 λεπτά για γίνει «ξινό».
2. Ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
3. Χτυπήστε το αυγό και το βούτυρο με το «ξινισμένο» γάλα.
4. Ρίξτε το μείγμα αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να έχουν φύγει όλα τα κομματάκια.
5. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, και ρίξτε λίγο λάδι.
6. Ρίξτε λίγο λίγο το μείγμα το τηγάνι και αναποδογυρίστε με μία σπάτουλα όταν ροδίσουν.