Συνταγές
Απολαύστε την μανιταρόπιτα που λιώνει στο στόμα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Antonia Stavroulia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μανιτάρια στρογγυλά
4 κρεμμυδάκια φρέσκα το άσπρο μέρος
1 πιπεριά Φλωρίνης
6 φέτες μπέικον
6 φέτες γαλοπούλα
1κρεμα γάλακτος
Αλάτι και πιπέρι
1/4 κασέρι τριμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ελαιόλαδο στο τηγάνι, σωταρουμε το κρεμυδι προσθέτουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε φετακια, αφήνουμε να εξατμιστεί το νερό που βγάζουν τα μανιτάρια, αλάτι πιπέρι και κρέμα γάλακτος.
Έτοιμη η γεμιση, την αφήνω να κρυώσει και προσθέτω και το κασέρι.
Έχωουμε φτιάξει την ζύμη μου για το φύλο καιανοίγω 6 φύλλα.
Στώνουμε 3 φύλλα κάτω , βάζω την γέμιση, προσθέτω την γαλοπούλα κομμένη και λίγο τυρί ακόμα.
Σκεπαζουμε μετα υπόλοιπα φύλλα και ψήνω για 1 ώρα περίπου στους 200 β στην κάτω σχάρα.
Η Συνταγή είναι από Antonia Stavroulia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για νόστιμες σπιτικές κροκέτες μανιταριών που φτιάχνονται σε ελάχιστο χρόνο
Υλικά
5-6 μανιτάρια διάφορα πολύ ψιλοκομμένα
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 μεγάλη πατάτα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κ.σ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 κ.σ. κεφαλοτύρι
1 κ.γ. θυμάρι
1 αυγό
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την πατάτα, την βράζουμε και την κάνουμε πουρέ. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον. Έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Τέλος ρίχνουμε το θυμάρι, κεφαλοτύρι, αλάτι και πιπέρι.
Ενώνουμε τα μανιτάρια με τον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε τρία πιάτα χωρίζουμε το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, και την φρυγανιά με το σιμιγδάλι αντίστοιχα. Πλάθουμε το μείγμα μας σε μπάλες και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι, το αυγό και την φρυγανιά με το σιμιγδάλι.
Τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρώμα.