Συνταγές
Υπέροχο αγαπημένο και λαχταριστό φαγητό – σουπιές με σπανάκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό σουπιες
1 κιλό σπανάκι
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι ξερό
Άνηθο
Λάδι αλάτι πιπέρι
Λεμόνι
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι και σωταρω τις σουπιες μαζί με το ξερο κρεμμύδι σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί και μετά προσθέτουμε ζεστό νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα τριγαρίζουμε με λίγο λάδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το σπανάκι να μειωθούν στον όγκο μετά τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιες.
Ρίχνουμε και τον άνηθο αλάτι πιπέρι και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νεράκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.
Προς το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό από 1 λεμόνι.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για νόστιμες κρέπες με σπανάκι.
Υλικά
3 αυγά
1,5 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές λάδι
1,5 φλυτζάνι αλεύρι
Μισή συσκευασία μπέικιν πάουντερ
Σπανάκι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το λάδι.
Προσθέτουμε αλεύρι , το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το ρίχνουμε στο χυλό.
Αλείφουμε ένα τηγάνι με λίγο λάδι . Ρίχνουμε ποσότητα ανάλογη με το μέγεθος του τηγανιού . Δεν θέλουμε πολύ παχιά κρέπα.
Ψήνουμε από τη μία πλευρά ,γυρνάμε τη κρέπα και από την άλλη πλευρά.
Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να πάρετε περίπου 6-7 κρέπες.