Συνταγές
Φαγάκι των παιδικών μας χρόνων – πατάτες τηγανιτές με αυγά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Πάντως να μείνουμε νηστικοί αποκλείεται.
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες κομμένες για τηγάνι
Αλάτι
Ηλιέλαιο μαζί με ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
4 αυγά
Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατατούλες όπως μας αρέσει και τις αλατίζουμε (έτσι μένει καλύτερα στη γεύση τους, από ότι εάν το προσθέσουμε μετά το τηγάνισμα), ρίχνουμε στο καυτό λάδι και περιμένουμε υπομονετικά, γυρίζοντας τες κάθε λίγο (τις τηγάνισα σε μικρό σκεύος με 2 δάχτυλα λαδάκι και τις έκανα σε 2 δόσεις), περίπου ένα μισάωρο μου πήρε!
Πετάμε το λάδι που έχει μείνει και αφήνουμε μέσα στο σκεύος μας ελάχιστη ποσότητα! Σπάμε μέσα ένα-ένα τα αυγουλάκια, χωρίς να τα χτυπήσουμε από πριν, και ρίχνουμε πάνω τους και φρεσκοτριμμένο πιπέρι! Μετά από 1-2 λεπτά, σπάμε τον κρόκο και ανακατεύουμε όλο το μείγμα!
*λίγη φέτα τριμμένη που του πάει τρελά
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα πιάτα!
Νόστιμες και περισσότερο γλυκές Γλυκοπατάτες Φούρνου
Οι γλυκοπατάτες φούρνου θέλουν ελάχιστα υλικά και πολύ λίγο από τον χρόνο μας για να ετοιμαστούν, ενώ γενικά ψήνονται πολύ πιο γρήγορα από τις κανονικές πατάτες.
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200°C. Πλένω καλά τις γλυκοπατάτες δίχως ν’ αφαιρέσω την φλούδα τους, τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια (κυδωνάτες) και τις τοποθετώ σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω όλα τα υλικά, τα μυρωδικά και μπαχαρικά κι ανακατεύω να πάνε παντού. Αν προτιμώ μπορώ ν’ αντικαταστήσω το βούτυρο με λάδι, για πιο υγιεινή (και vegan) προσέγγιση.
- Τοποθετώ τις γλυκοπατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και τις ψήνω για 40-45’ στους 200°C. Στα μισά του χρόνου τις αφαιρώ και τις γυρίζω από την άλλη, προσέχοντας να μην κοπούν ή διαλυθούν μέχρι να ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος. Προτού τις σερβίρω, τις αφήνω να ξεκουραστούν για 10’ και τις τρώμε όσο ακόμα είναι ζεστές και τραγανές. Καλή μας όρεξη!
Περισσότερα στο : dailycious