Συνταγές
Γλώσσα μοσχαρίσια στιφάδο να λιώνει στο στόμα η μπουκιά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Maria Stifler – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μια γλώσσα, μικρά κρεμμύδια για στιφάδο, (εγώ είχα δικά μου μεγάλα και τα έκοψα στην μέση), μπαχαρικά , πελτέ, ένα ποτηράκι ξύδι, δάφνη.
Βράζουμε σε αρκετό νερό για πέντε λεπτά την γλώσσα, (ζεματίζω), την αδειάζουμε στο νεροχύτη, αφαιρούμε την πέτσα και όλα τα σκληρά σημεία και όπως είναι ολόκληρη την σωτάρουμε καλά .
Σβήνουμε με λίγο κρασάκι και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, κανέλα, γαρύφαλο, κίμινο, μπαχάρι, δάφνη και δύο κουταλιές πελτέ. Το σκεπάζουμε με νεράκι και αφήνουμε να βράσει στο σιγανό .
Εν τω μεταξύ έχω καθαρίσει τα κρεμμύδια και τα περνάμε από τηγάνι. Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε τα κρεμμύδια, αφήνουμε να βράσουν κι αυτά καλά, προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε να μείνει με την σάλτσα του. Βγάζουμε την γλώσσα στην πιατέλα και κόβουμε σε φετούλες, συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή είναι από Maria Stifler – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για νόστιμες και νηστίσιμες μελωμένες μπουκίτσες ινδοκάρυδου.
Η συνταγή είναι από κ. Margarita Alexiadou – “ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”.
Υλικά
-αλεύρι απλό 1/2κ
-1 ποτήρι λάδι (ελαφρύ)
-1 ποτήρι πορτοκαλάδα με ανθρακικό
-1 φ. μπέηκιν
-50-60 γρ. ινδοκάρυδο
-ξύσμα πορτοκαλιού
-ελάχιστο αλάτι
Υλικά σιροπιού
-2 ποτήρια νερό
-2 ποτήρια ζάχαρη, φλούδες πορτοκαλιού, λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε περίπου 5′.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, πλάθουμε μπαλάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις περίπου 30′ και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα μελώνουμε στο σιρόπι, (κρύα τα μπαλάκια καυτό το σιρόπι).
Όταν τραβήξουν τα “τυλίγουμε” με ινδοκάρυδο.
Η συνταγή είναι από κ. Margarita Alexiadou – “ΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ??”.