Συνταγές
Νόστιμα ριγκατόνι με κιμά και μανιτάρια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1 πακέτο Ριγκατονι τα βράζουμε σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
για τη σάλτσα:
1/2 κούπας ελαιόλαδο καλό
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 καρότο τριμμένο
Μια χούφτα μανιτάρια άσπρα και κομμένα στα 4
Άνηθο
Μαϊντανό
Θυμάρι ξηρό η φρέσκο
1 κ.σ. πελτέ
Ένα ποτήρι χυμό ντομάτας η κονκασε
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι Φρεσκοτριμμένο
Ρίγανη
1/2 πιπεριά Φλώρηνης σε κύβους
6 ντοματινια κομμένα στη μέση
1 κούπα κρέμα γάλακτος light
Παρμεζάνα σε φλεικς και τριμμένη
Φρέσκα θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι να σοταριστεί και κατόπιν τον κιμά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο καρότο, τον πελτέ, το χυμό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το κουκουνάρι και μαγειρεύουμε εως ότου ψηθεί ο κιμάς.
Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τους κύβους της πιπεριας, τα ντοματινια και αφήνουμε να δέσει ελαφρά η σάλτσα. Κρατάμε λίγη σε ένα κουπακι.
Στραγγίζουμε τα ριγκατονι (δεν τα ξεπλένουμε με νερό) τα ρίχνουμε μέσα στη ζέστη σάλτσα μαζί με λίγο ελαιόλαδο ακόμα και τριμμένη παρμεζάνα.
Σερβίρουμε ζεστά με λίγη από τη σάλτσα που κρατήσαμε και φρέσκο θυμάρι.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”