Συνταγές
Νόστιμα μπισκότα βουτύρου, γεμάτα αρώματα και γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αφράτα, βουτυρένια μπισκοτάκια που λιώνουν κυριολεκτικά στο στόμα
Υλικά:
3 κρόκους αυγών
240 γρ. ζάχαρη
400 γρ. βούτυρο ΦΥΤΙΝΗ
110 γρ. ελαιόλαδο
Ξύσμα ενός λεμονιού
2 βανίλιες
50 γρ. γάλα
5 γρ. σόδα
1 μπεϊκιν πάουντερ
1 κιλό (περίπου μου πήρε)αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε τη ζάχαρη μέσα να ασπρίσουν οι κρόκοι και να αφρατέψουν.
Σε λεκάνη βάζουμε το λιωμένο βούτυρο (χλιαρό),το ελαιόλαδο, τα χτυπάμε να ενωθούν, προσθέτουμε το μίγμα αυγών-ζάχαρης, το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες, το γάλα, τα χτυπάμε να ενωθούν και να λιώσει η ζάχαρη όσο γίνεται περισσότερο.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και μέσα προσθέτουμε τη σόδα και το μπεϊκιν πάουντερ.
Τα προσθέτουμε σιγά σιγά και διπλώνουμε απαλά να απορροφήσει το αλεύρι.
Δεν πρέπει να γίνουν σκληρά.
Παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι σαν καρύδι, το ανοίγουμε στο χέρι και κόβουμε με φορμάκια για μπισκότα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο, για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Όταν κρυώσουν εντελώς και σφίξουν τα στολίζουμε.
Προτείνετε να βάλετε σοκολάτα σε γλάσο.
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 κγ. βούτυρο γάλακτος
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει περιχύνουμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε να σταθούν για 1 λεπτό και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφριά και στολίζουμε.
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.