Συνταγές
Νόστιμα και απλά νηστίσιμα Ταχινοκούλουρα!
ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη: Αλεύρι: 300 γρ. περίπου Μπέικιν πάουντερ: 3/4 κουταλάκι Αλάτι: μια πρεζα Τριμμένη κανέλα: 1/2 κουταλάκι Βούτυρο φυτικό: 60 γρ. μαλακό Χυμό πορτοκαλιού: 150 ml περίπου ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση: Ταχίνι: 80 γρ. Ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη): 80 γρ. Μέλι: 1 κουταλιά Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1/2 πορτοκάλι Τριμμένη κανέλα: 1 κουταλάκι Καλαμποκέλαιο: […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ για τη ζύμη:
Αλεύρι: 300 γρ. περίπου
Μπέικιν πάουντερ: 3/4 κουταλάκι
Αλάτι: μια πρεζα
Τριμμένη κανέλα: 1/2 κουταλάκι
Βούτυρο φυτικό: 60 γρ. μαλακό
Χυμό πορτοκαλιού: 150 ml περίπου
ΥΛΙΚΑ για τη γέμιση:
Ταχίνι: 80 γρ.
Ζάχαρη (κατά προτίμηση μαύρη): 80 γρ.
Μέλι: 1 κουταλιά
Ξύσμα πορτοκαλιού: από 1/2 πορτοκάλι
Τριμμένη κανέλα: 1 κουταλάκι
Καλαμποκέλαιο: 2 – 4 κουταλιές
Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε και σταφίδες στο μείγμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα και προσθέτετε το βούτυρο. Τρίβετε με τα χέρια σας το μείγμα. Ρίχνετε λίγο – λίγο το χυμό, μέχρι να πάρετε μια μάλλον σφιχτή ζύμη. Τυλίγετε με μεμβράνη τροφίμων και αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Σε μπολ ανακατεύετε το ταχίνι, τη ζάχαρη, το μέλι, την κανέλα, το ξύσμα. Προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το λάδι μέχρι να πάρετε έναν πηχτό χυλό.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Με τον πλάστη ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο, περίπου 8 Χ 35 εκ.
Απλώνετε στο κέντρο, κατά μήκος 2 – 3 κουταλάκια από τη γέμιση.
Τυλίγετε σε σαλιγκάρι και αραδιάζετε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα.
Ψήνετε στους 180° C για 20′. Η ζύμη γίνεται πολύ καλή, χρειάζεται μόνο προσοχή να μην είναι πολύ λεπτή, για να συγκρατεί τη γέμιση κατά το ψήσιμο.
Περισσότερα στο : foodtrails
Content retrieved from: http://www.foodtrails.gr/tahinokouloura-nistisimo-glyko-sarakosti/.