Συνταγές
Θαυμάσια, γευστικότατη και όμορφη πάστα φλώρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1 αυγό, 2 κρόκοι αυγών, 150 γραμμάρια μαλακό βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, 2 φλιτζάνια αλεύρι μαλακό, μπορεί να είναι για όλες τις χρήσεις, 1/2 κτγ. μπέικιν πάουντερ, 1 βανίλια.
Για τη γέμιση
1 φλιτζάνι μαρμελάδα βερίκοκο ή σύκα, 2 κτσ. κονιάκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τη ζύμη, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 15 λεπτά, χωρίζουμε μια χούφτα ζύμη από πάνω για δίχτυ.
Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε χαρτί ψησίματος για να τη βάλουμε στη φόρμα, αφαιρώ το ένα χαρτί και σκεπάζω με τη ζύμη στον πάτο, φροντίζοντας να καλυφθούν και τα πλαϊνά της φόρμας με ζύμη.
Ανακατεύουμε το κονιάκ με τη μαρμελάδα, τα αλείφουμε όλα πάνω από τον πάτο, φτιάχνουμε με τη ζύμη ένα φυτίλι από πάνω, σε μορφή πλέγματος.
Ψήνουμε στο 180% για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις νόστιμα ατομικά πάστα φλώρα.
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Μία πολύ καλή ιδέα για ατομικά πάστα φλώρα που θα γίνουν ανάρπαστα..
Υλικά
-225 γρ. βούτυρο
-70 γρ. ζάχαρη
-3 κουτ. κονιάκ
-1 κουτ. μπέικιν
-2 κρόκους αυγών, λίγο ξύσμα λεμονιού
-370 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε την ζάχαρη με το βούτυρο, ρίχνετε τους κρόκους, το κονιάκ, το άρωμα και ζυμώνετε απαλά την ζύμη.
Ανοίγετε φυλλαράκια και βάζετε σε φορμάκια ένα κουταλάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας.
Απο πάνω κάνετε κορδονάκια και στολίζετε.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”