ΥΛΙΚΑ
- 1 φλίτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1/4 φλιτζ. πραλίνα φουντουκιού της επιλογής σας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C και βουτυρώστε μια φόρμα για ντόνατς(ιδανικά 12 θέσεων) με λιωμένο βούτυρο.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα στερεά συστατικά. Σε ένα ξεχωριστό μπολ αναμείξτε το αυγό, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Κατόπιν αναμείξτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα στερεά με τα υγρά συστατικά.
- Καλύψτε τα 2/3 κάθε »τρύπας» της φόρμας για ντόνατς με το τελικό σας μείγμα. Ύστερα προσθέστε μια κουταλιά πραλίνα σε κάθε »φορμίτσα» για ντόνατς και τέλος καλύψτε τις με το υπόλοιπο μείγμα που είχατε αφήσει.
- Ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Για την επικάλυψη κανέλας-ζάχαρης: Αναμείξτε τη ζάχαρη με την κανέλα σε ένα μπολ. Αφού τα ντόνατς σας είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν και ύστερα αλείψτε τα με λιωμένο βούτυρο. Τέλος κυλήστε κάθε ντόνατς στο μείγμα κανέλας ζάχαρης ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια για κάθε ντόνατς.
Πηγή: foodmaniacs.gr