Συνταγές
Ντονατσάκια Σπέσιαλ, Κωκ Τούμπανο και ένα Αφράτο Κέικ Παγωτό! 3 υπέροχες συνταγές από την Tzeni Tsanaktsidou
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΝΤΟΝΑΤΣΑΚΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ 2 νεροπότηρα χλιαρό γάλα, με 2 νεροπότηρα χλιαρό νερό,2 κυβακια μάγια νωπή και λίγο αλεύρι να γίνει ένας χυλός! Οπότε το αφήνουμε για 10 λεπτά!
Στην συνέχεια προσθέτουμε μέσα 4 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο, λίγο ζάχαρη, λίγο αλάτι, 2 αυγά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλεύρι τόσο όσο να επιτύχουμε αφράτη ζύμη!
Οπότε την σκεπάζουμε για 1 ώρα! Στην συνέχεια την ζυμώνουμε την ανοίγουμε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και με ένα ποτηράκι κόβουμε δισκάκια τα οποία τα σκεπάζουμε για 45 λεπτά!
Οπότε στην συνέχεια βάζουμε στην κατσαρόλα,η τηγάνι καλαμποκελαιο, σπορέλαιο και τα τηγανίζουμε! Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί! Τα τρώμε όπως θέλουμε:Η σκέτα,η με ζάχαρη,η με Μερέντα,η με μαρμελάδα.
ΚΩΚ ΣΠΕΣΙΑΛ!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
6 αυγά, 140 γραμμάρια ζάχαρη, 125 γραμμάρια αλεύρι ,50 γραμμάρια κορν φλαουρ!Χτυπάμε τους κρόκους με την μισή ζάχαρη! Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη! Τα ενσωματώνουμε ρίχνοντας κοσκινισμένα αλεύρι, κορν φλαουρ!
Τοποθετούμε την ζύμη σε κορνε και κάνουμε δισκάκια στο ταψί μας και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 15 λεπτά στις αντιστάσεις!
ΣΙΡΟΠΙ: 150 γραμμάρια ζάχαρη, 15Ο γραμμάρια νερό!
ΚΡΕΜΑ: 1 κιλό γάλα, 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ, 2 αλεύρι, 1 βανίλια, 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 2 κρόκους αυγών!
ΓΛΑΣΣΟ: 250 γραμμάρια κουβερτούρα, με 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Κόβουμε το κωκ, σιροπιάζουμε τον κάτω πάτο, κρέμα και κλείνουμε με τον άλλο πάτο! Ρίχνουμε και το γλασσο! ΟΛΑ ΚΡΥΑ!
ΠΟΛΥ ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε 4 αυγά από θερμοκρασία δωματίου, 1 βανίλια και 250 γραμμάρια ζάχαρη να αφρατεψουν! Στην συνέχεια προσθέτουμε 250 γάλα φρέσκο χλιαρό, 220 γραμμάρια σπορέλαιο, 300 γραμμάρια αλεύρι και 1 μπεικιν παουντερ!
Οπότε το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις για 25 λεπτά! Όταν κρυώσει καλά ρίχνουμε πάνω παγωτό στο οποίο μέσα προσθέτουμε η μπισκότα θρυμματισμένα σοκολάτας, η τριμμένη σοκολάτα!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.