Συνταγές
Ντονατς φούρνου γεμιστά πού ωραία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.
Υλικα
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλ ζαχαρη
1/4 αλάτι
1 φακελακι μαγια
2/3 φλιτζάνι ζεστό γάλα
4 κουταλιές βουτύρου λειωμένο,
2 κρόκους αυγού
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
μαρμελάδα
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
Νουτελα
Εκτελεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε ελαφρά μαζί 1 φλιτζάνι αλεύρι, ζάχαρη, μαγια και αλάτι.
Προσθέστε ζεστό γάλα, 3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο, 2 κρόκους αυγών και 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπήστε δυνατά για να συνδυάσετε καλά.
Καλύψτε με πλαστικό περιτύλιγμα και ξεκουραστείτε σε θερμοκρασία δωματίου 10 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν κάποιες φυσαλίδες στην επιφάνεια.
Προσθέστε τα υπόλοιπα 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, προσθέτοντας αρκετή ποσότητα μέχρι να συγκρατηθεί η ζύμη και να μην κολλάει πλέον στις πλευρές του μπολ.
Ζυμώστε στο μπολ 5 λεπτά. Αν η ζύμη κολλήσει πραγματικά στα χέρια σας, η σκόνη ελαφρά με το αλεύρι συνεχίζει να ζυμώνει με καθαρά, ξηρά χέρια.
Καλύψτε το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα και αφήστε το να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1 1/2 ώρες ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Βαζουμε σε ταψι φουρνου αντικολλητικο χαρτι
Ανοιγουμε την ζυμη και κοβω με παχος 1/2
Κόψτε τους κύκλους χρησιμοποιώντας ένα 2 1/2 ίντσα στρογγυλό κόπτη μπισκότων. Τοποθετήστε τα ντόνατς σε προετοιμασμένο φύλλο ψησίματος, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε την να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου 45 λεπτά ή μέχρι να φουσκωθεί.
Ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνου 180 βαθμους 10-12 λεπτά ή μέχρι ελαφρώς χρυσό πάνω.
Μολις τα βγαλουμε απο τον φουρνο τα περνω με λιωμενο βοτυρο με πινελο. Κόψτε μια βαθιά σχισμή στην πλευρά κάθε ντόνατς και μαρμελάδα με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής σε κάθε μία.
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”.