Συνταγές
Ντοματοκεφτέδες νόστιμοι και εύκολοι γεμάτοι αρώματα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού
Υλικά
-2 ντομάτες μεγάλες
-200 γραμμάρια τριμμένη φέτα ή και άλλο τυρί της αρεσκείας μας
-2 κουταλιές της σούπας μυζήθρα αλμυρή τριμμένη
-1 κουταλιά ξερό κρεμμύδι τριμμένο
-1 κουταλιά φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-ψιλοκομμένα δυόσμο, βασιλικό, θυμάρι, μαιντανό ή και μέντα ως αρωματικά πρόσθετα
-λίγο μαύρο πιπέρι
-λίγο σκόρδο σε σκόνη προαιρετικά
-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-1/4 της κουταλιάς μπέηκιν
-λίγο αλάτι
-λίγη ρίγανη ξηρή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας, είναι να κόψουμε σε όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτα τις ντομάτες. Ενα μέρος της επιτυχίας για αυτή την συνταγή εξαρτάται από αυτό. Εάν θέλετε μπορείτε να ξεφλουδίσετε τις ντομάτες.
Αφού λοιπόν κόψουμε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες, τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Οταν δεν θα βγαίνουν πλέον υγρά από τις ντομάτες τότε είναι έτοιμες για την ολοκλήρωση της συνταγής.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμα τα κομμάτια από τις ντομάτες και τα αδειάζουμε σε ένα μπωλ.
Κατόπιν, αδειάζουμε στο μπωλ, τα 200 γραμμάρια της τριμμένης φέτας, τις 2 κουταλιές της αλμυρής μυζήθρας, το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και επίσης το ξερό κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε στο μίγμα αυτό λίγο πιπέρι, και λίγο σκόρδο σκόνη.
Ανακατεύουμε σε μία κούπα, το αλεύρι και το μπέηκιν, και τα αδειάζουμε κατόπιν στο μπωλ.
Πασπαλίζουμε το μίγμα με λίγο αλάτι. Η ποσότητα του αλατιού εξαρτάται από το πόσο αλμυρή είναι η φέτα και η μυζήθρα που έχουμε χρησιμοποιήσει.
Ανακατεύουμε όλα αυτά τα υλικά στο μπωλ με τη μαρίζ καλά έως ότου να δέσουν μεταξύ τους. Ρίχνουμε λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε ξανά.
Ενα άλλο μυστικό για αυτή την συνταγή, είναι να βάλουμε το μπωλ με το μίγμα για τα κεφτεδάκια στην κατάψυξη για 15 λεπτά περίπου, ώστε να πλάθονται πιό εύκολα.
Το επόμενο βήμα είναι να πλάσουμε τα ντοματοκεφτεδάκια.
Σε ένα πιάτο ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Παίρνουμε με το κουτάλι μία ποσότητα μίγματος από το μπωλ και το πλάθουμε ώστε να γίνει κεφτεδάκι. Το πασπαλίζουμε καλά με αλεύρι ολόγυρα και τα πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας για να δέσουν τα υλικά.
Βάζουμε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο ή και ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά, βάζουμε προσεκτικά τα κεφτεδάκια να τηγανιστούν.
Τηγανίζουμε έως ότου να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές.
Οταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι.
Μετά και από το στέγνωμα στο πιάτο, η συνταγή μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με τζατζίκι.
Καλή σας όρεξη!
Κάνε εγγραφή στο κανάλι Golfo in the kitchen Γκόλφω Νικολού