Συνταγές
Ντοματίνη γλυκό που διατηρεί τη μορφή της η ντομάτα και μετά το βράσιμο του γλυκού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eva Gk – Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”
ΥΛΙΚΑ
1κιλα ντοματινια,τα καθαριζουμε απο τα κοτσανια,με ενα μαχαιρακι κανω στο κατω μερος ενα σταυρουδάκι και τις ριχνουμε σε ζεματιστο νερο.
Εχουμε διπλα ένα λεκανακι με κρυο και ,μολις σκασει η φλουδα τους,τις ριχνουμε στο κρυο.
Μετα τις βαζουμε σε σειρα σε ενα τρυπητο και στιβουμε απο πανω 2 λεμονια.
Ετσι τις αφηνουμε για 2 ωρες.
Ετοιμαζουμε το σιροπι.
1 κιλο ζαχαρη
200ml κρασι κοκκινο ιμιγλυκο
800ml νερο(κανω περισοττερο σιροπι,για να σιροπιαζω γλυκά)
1ξυλλο κανελας
Εκτέλεση
Τα βαζουμε να βρασουν μεχρι να αρχισει να δενει.
Τοτε χαμηλωνουμε τη φωτια και μετα απο 1 λεπτο ριχνουμε τα ντοματινια.
Ανεβαζουμε μετα απο 2 λεπτα τη φωτιά και βραζουμε το γλυκό (απο την ωρα του βρασμου,περιπου 5 λεπτα)
Ξαφριζουμε συνεχεια.
Ριχνουμε την αμπαροριζα και σβηνουμε τη φωτια.
Αφηνουμε ετσι ολη τη νυχτα.
Την αλλη μερα,βαζουμε τα ντοματινια σε ενα τρυπητο και τα αφηνουμε να στραγγισουν για 1 ωρα.
Μαζευουμε το σιροπι και το βαζουμε να βρασει για να δεσει,βγαζοντας το φυλλο της αμπαροριζας.
(Η μανούλα μου οπως τις ειχε ετσι στο τρυπητο,περναγε μεσα ενα αμυγδαλο).
και απλά τα ρίχνουμε στο σιροπι.
Προσθετουμε και 1 κουταλι γλυκόζη και αφου το σιροπι είναι ετοιμο,ριχνουμε τα ντοματινια.
Αφηνουμε για 2 λεπτα να παρει βρασει και ετοιμο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Eva Gk – Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”