Συνταγές
Ντολμαδάκια γιαλαντζί στο φούρνο. Από τα πιο νόστιμα Ελληνικά φαγητά.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.
ΥΛΙΚΑ
70-75 μέτρια αμπελόφυλλα πλυμένα τα βράζουμε λίγα λίγα σε νερό που βράζει μέχρι αλλάξουν χρώμα.
1 νεροποτηρο ρύζι πλυμένο εγώ βάζω μιξ ρυζιού κίτρινο μπασμάτι γλασε
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
100 μλ ελαιολαδο. μισό ματσάκι άνηθο. φύλλα από 5-6 κλαδάκια δυόσμο
1/3 ματσάκι μαιδανο αλατοπιπερο 1 κ γλ ρίγανη χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοταρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια να μαραθούν προσθέτω το ρύζι το αλατοπιπερο την ρίγανη το χυμό 1 και μισό ποτήρι νερό αφήνουμε να βράσει μέχρι να τελειώσει το νερό βάζουμε τα μυρωδικα ανακατεύω και σβήνουμε αφήνουμε να κρυώσει
Γεμίζουμε το φύλλο με 1 κ γλ γέμιση τυλίγουμε βάζουμε σε μια σειρά στο ταψί ( γέμισα περίπου 60 ντολμαδακια)τα υπόλοιπα φύλλα που έμειναν τα απλώνουμε πάνω από τα σαρμαδακια
Βάζουμε 2 ποτήρια νερό και λίγο λάδι ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 β για 40 λεπτά σβήνουμε το φούρνο
Αφαιρουμε τα φύλλα που καλυπτουμε τα ντολμαδάκια και τα αφήνουμε το ταψί μέσα στον φούρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας”.