Υλικά
8 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμυγδάλου
1 1/2 κούπες αμύγδαλα αλεσμένα ωμά (300 γρ.)
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
γέμιση
2 κούπες κρέμα ζαχαροπλαστικής
για το στόλισμα
300 γρ. Σαντιγύ
100 γρ. αμυγδαλάκι καβουρντισμένο
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τ” ασπράδια με το κρεμόριο η το χυμό λεμονιού να πήξουν. έπειτα ρίξτε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμυγδάλου και χτυπήστε,μέχρι να γίνει πηκτή σαν γιαούρτι.
ρίχτε τα αμύγδαλα με την φρυγανιά και ανακατεύετε σιγά σιγά να μην φύγει ο αέρας και ξεφουσκώσει η μαρέγκα.
Απλώστε το μίγμα στο μεγάλο (30×30 εκ.) ταψί του φούρνου, επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο ή σε 2 στρόγγυλα ταψιά 26 εκ χωρίζοντας το μείγμα στη μέση.
Ψήστε το στους 200 βαθμούς Κελσίου, 30′ περίπου. Στο μεταξύ, ετοιμάστε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, βγάλτε τα παντεσπάνια από το φούρνο ξεκολλήστε την λαδόκολλα και αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Αν κάνετε το παντεσπάνι στο μεγάλο ταψί κόψτε το κάθετα σε 4 ίσα μέρη κι ενώστε τα δύο-δύο, απλώνοντας την κρέμα ζαχαροπλαστικής στα ενδιάμεσα.
με τα 2 στρόγγυλα κομμάτια βάλτε στο ενδιάμεσο κρέμα από πάνω το 2 δεύτερο παντεσπάνι ,
χτυπήστε την σαντιγί και σκεπάστε την τούρτα διακοσμήστε με αμύγλακι
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο syntagi.gr