Συνταγές
Όλα ένα και ένα! Για σήμερα είχαμε κεφτέδες και στο φουρνάκι, μελεντζάνες και σαλάτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κεφτέδες :
Για 1 κιλό κιμά
4 μέτριες πατάτες, κανέλα, μαύρο πιπέρι, 1 μεγάλο κρεμμύδι τρυμένο αλάτι,
3 κουταλιες φρυγανιά,
3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (αν έχουμε)μουσκεμενο σε νερό το στραγγίζουμε και το στιβουμε,
2 αυγα
1/2 ματσάκι μαΐτανο ψιλοκομμένο (1 φλυτζάνι)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τις πατάτες στο λεπτό του τρίφτη, το κρεμμύδι στο χοντρό του τρίφτη,τις στιβουμε και προσθέτουμε τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά.
Τους σκεπάζουμε με μεμβράνη τους βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.Τους πλάθουμε σε οβάλ ή στρογγυλούς.
Ψήνουμε σε μπόλικο ζεστό ηλιέλαιο.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για τους νοστιμότερους γίγαντες στο φούρνο δεν έχετε ξαναφτιάξει! Με λουκάνικο και γκρειπφρουτ
Υλικά (για 8 άτομα για πρώτο πιάτο – 2 πιατέλες)
500 γρ. φασόλια γίγαντες
2 παραδοσιακά λουκάνικα πορτοκαλιού
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1½ -2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μεσαία (νεροκρέμμυδο ζακυνθινό κατά προτίμηση) κομμένο σε χοντρές φέτες
3 κλωνάρια σέλερι κομμένα σε ροδέλες
700 γρ. σάλτσα ντομάτας στο τρίφτη
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 ml ελαιόλαδο
1 ροζ γκρέιπφρουτ, όλο το ξύσμα απ’ τη φλούδα του και ο χυμός του
250 ml νερό περίπου (δείτε οδηγίες)
150 ml λευκό κρασί (προαιρετικά)
2 κ.σ. γλυκιά καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. μπούκοβο (σπόρια καυτερής πιπεριάς) ή και περισσότερο, ανάλογα με την γεύση σας
1 κ.σ. σόδα μαγειρικής
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προετοιμάζετε τους γίγαντες: Την προηγουμένη ή 12 ώρες πριν, τους βάζετε σε σκεύος με μπόλικο νερό (να υπερκαλύπτονται)
ρίχνετε την μεγειρική σόδα για να φουσκώσουν.
Κατά την διαδικασία αλλάζετε μια –δυο φορές το νερό.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζετε τους γίγαντες και φρέσκο νερό να τους καλύπτει περισσεύοντας 3-4 εκατ. τουλάχιστον.
Βάζετε να βράσουν για 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά (χωρίς αλάτι)..
Περισσότερα στο : caruso