Συνταγές
Απίθανο ρυζόγαλο – εξαιρετικά απλό στην εκτέλεση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλ ρύζι γλασέ
3 φλ νερό
1 φλ ζάχαρη
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
3 κ σ κορν φλαουερ
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό με το ρύζι σε σιγανή φωτιά να βράσει και να πιει το νερό του. Μετα προσθέτουμε το γάλα κρατώντας ένα φλυτζάνι στην άκρη την ζάχαρη
ανακατέυουμε να λιώσει η ζάχαρη αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς
Στο γάλα που κράτησα προσθέτω το κορν φλάουερ την βανίλια
ανακατέυουμε να διαλυθεί μετά το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε μερικά λεπτά να πήξει.
Από επάνω πασπαλιζουμε κανελιτσα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για νοστιμότατο ρυζόγαλο σοκολάτας.
Η Συνταγή είναι από κ. Elias Sakkis – “Οι συνταγές της μαμάς μας … και όχι μόνο!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ξεφλουδίστε 1 λεμόνι
4 κουταλάκια του γλυκού σοκολάτα σε σκόνη
1 ζήλο κανέλας
2 λίτρα γάλα
50 γρ τριμμένη σοκολάτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε καλά το ρύζι και μαγειρέψτε το με 1 φλιτζάνι νερό, και μια πρέζα αλάτι και τη φλούδα 1 λεμονιού.
Όταν στεγνώσει το νερό, αφαιρέστε τη φλούδα λεμονιού, προσθέστε το γάλα, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη σκόνη σοκολάτας.
Στη συνέχεια, αφήστε το να ψηθεί σε αργή φωτιά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το ρύζι και ο ζωμός να είναι πολύ παχύς.
Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και πασπαλίζουμε την τριμμένη σοκολάτα.
Έτοιμο, μπορεί να σερβίρετε
Η Συνταγή είναι από κ. Elias Sakkis – “Οι συνταγές της μαμάς μας … και όχι μόνο!!!!”.