Συνταγές
Ακαταμάχητος συνδυασμός – Μακαρονόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από ” Litsa Mouta- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο μακαρόνια Ν2 1 γαλα εβαπορέ 4 αυγά 500 γρμ φετα 200 γρμ γιαουρτι στραγγιστό.
Για το φύλλο
300 γρμ αλευρι μισο κγ αλατι 1 κσ λαδι 1 κσ ξύδι νερο οσο παρει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χώριζουμε σε 7 μπαλάκια. Βραζουμε τα μακαρόνια με λιγο αλατι 6 λεπτα τα στραγγισα κ ριχνουμε 1 κουτι γαλα εβαπορέ. Μέχρι να κρυώσουν το είχε απορροφήσει.
Βάζουμε τ αυγά στην τριμμένη φετα το γιαουρτι λίγο πιπερι ανακατευουμε ολα μαζί με τα μακαρόνια. 4 φυλλα ενα ενα ραντισμενα με ελαιολαδο κατω τα μακαρόνια κ 3 φυλλα απο πανω.
Χαράζουμε απαλά κ ψήνουμε στους 180 περίπου 40 λεπτα.
*θα μπορούσατε να βάλετε μέσα και λιγο λαδι και ακόμη 2 ποτήρια φρέσκο γάλα και βάζω 2 ποτήρια από το νερό των μακαρονιών όταν εβρασαν.
Όμως περιμένω να ρουφήξουν τα μακαρόνια τα πολλά υγρά της γέμισης για 1/2 ώρα μέσα στην κατσαρόλα. Μετά την γεμιδη, την βάζω στα φύλλα.
Νόστιμη συνταγή από “Litsa Mouta – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η μαγειρική είναι για όλους και οι συνταγές δεν τελειώνουν ποτέ!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη εκτέλεση για νοστιμότατη πίτα με ότι υπήρχε στο σπίτι
Η Συνταγή είναι από κ. Μίκα Πολυχρονοπούλου – “Μαγειρεύουμε Με Τρέλα και Κορδέλα!!!”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πράσα έμεινε περίπου τρία τέταρτα ψιλοκομμένα
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 αυγά
250 γραμμάρια ανθότυρο
Μισό κιλό φέτα
Μυρωδικά μπόλικα ψιλοκομμένα άνηθο Μαϊντανό και μάραθο
2 κουταλιές της σούπας τραχανάς γλύκος
Περίπου μία φλυτζάνα λάδι
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα τυριά σε πολύ μικρά κομμάτια και το ανακάτευουμε με τα λαχανικά τον τραχανά και τα αυγά και πέντε κουταλιές λάδι
Λάδωμα τη λαμαρίνα της κουζίνας Στρωνουμε τρία φύλλα καλά λαδωμένα ριχνουμε τη γέμιση και συμπλήρωσε με τα υπόλοιπα φύλλα πάντοτε πολύ καλά λαδωμένα
Χάρασουμε την πίτα σε κομμάτια την άλειφουμε με λάδι τη ράντισα με νερό και ριχνουμε και λίγο σουσάμι από πάνω
Ψηνουμε στον αέρα περίπου για μιάμιση ώρα στους 160 βαθμούς
Η Συνταγή είναι από κ. Μίκα Πολυχρονοπούλου – “Μαγειρεύουμε Με Τρέλα και Κορδέλα!!!”.