Συνταγές
Υπέροχη μαρμελάδα – πόσο μάλλον όταν είναι σπιτική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζάχαρη 250-280 γραμ,1 βανίλια, δυο κεσεδακια φράουλες που τις πλενω και μετά κόβω τα κοτσανακια
Τις μεγάλες τις κόβουμε στην μέση τις μικρές ολόκληρες
Βάζουμε στην κατσαρόλα μια στρώση ζάχαρη μετά μια στρώση φράουλες και παλι το ίδιο μέχρι να τελειώσουν οι φράουλες και τέλος ζάχαρη και τα βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ
Την επόμενη ( έχει λιώσει η ζάχαρη έχουν βγάλει τα ζουμακιατους ) τις βάζουμε να βράσουν για 7-10 λεπτά, ξάφριζω βγαζουμε τις φράουλες και δένουμε το σιρόπι
Ξαναβάζουμε τις φραουλες και 1 βανίλια και βραζουμε για 3-5 λεπτά ακόμα
Βάζουμε σε βάζα(2 μου βγήκαν)
Μια δοκιμή σε φρυγανιες με βούτυρο είναι απαραίτητη
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Νοστιμότατη Κομπόστα και μαρμελάδα βερίκοκο
Η εκτέλεση είναι της κ. Dora Palavouzidou Douvalidou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”
ΚΟΜΠΌΣΤΑ της ΦΛΩΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ..
Επλυνα και ξεκουτσιασα τα βερυκοκα τα εβαλα στα βάζα έριξα 3 κουταλιες ζάχαρη γέμισα με νερό τα έκλεισα με το καπάκι και τα έβαλα να βράσουν σε κατσαρόλα με ένα βετεξ στον πάτο μην σπάσουν και έβρασα 20′ σε χαμηλή φωτιά!
Τα έβγαλα τα γύρισα ανάποδα άφησα να κρυώσουν και τα αποθήκευσα σε δροσερό μέρος!Τα φρούτα να μην είναι μαλακά!
ΜΑΡΜΕΛΆΔΑ ΤΗΣ ΦΡΟΣΩΣ ΘΕΟΓΝΩΣΤΟΥ..
Επλυνα και ξεκουτσιασα τα φρούτα 3 κιλα που διάλεξα τα ώριμα τα έκοψα σε μικρότερα κομμάτια εστιψα ενάμιση λεμονι και έριξα από πάνω ενάμιση κιλό ζάχαρη και τα έβαλα στο ψυγείο από το βράδυ!
Την άλλη μέρα αφού έσπασα 10 κουκούτσια και τα έβαλα σε τούλι τα έβαλα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά περίπου 2 ώρες!
Η εκτέλεση είναι της κ. Dora Palavouzidou Douvalidou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”