Συνταγές
Τέλεια πίτα και πολύ νόστιμη κολοκυθόπιτα με πορτοκάλι – χωρίς φύλλο μπατζίνα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθα
2 μεγάλα αυγά
100 γρ γιαούρτι
50 γρ ελαιόλαδο
300 γρ φέτα ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Δυόσμο
Μάραθο
Μαϊντανό
130 γρ αλεύρι γοχ
1 κοφτό κγ μπέικιν πάουντερ
Λίγο αλάτι, εξαρτάται από το πόσο αλμυρό είναι το τυρί
Πιπέρι
Εκτέλεση :
Τρίβουμε τη κολοκύθα στο χοντρό του τρίφτη, την αλατίζουμε και την αφήνουμε να στραγγιξουν τα υγρα της .Την πιέζουμε στις χούφτες μας να βγουν όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά .
Σε ενα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το λάδι, ρίχνουμε τις μυρωδιές ψιλοκομμένες, το κρεμμύδι , μια πρέζα πιπέρι, το τυρί, τα ανακατεύουμε καλά και αν χρειάζεται λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε το αλευρι με το μπέικιν πάουντερ το προσθέτουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ενα ταψάκι , πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και αδειάζουμε μέσα το μίγμα , ισιωνουμε την επιφάνεια και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 190 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Νοστιμότατη γλυκιά κολοκυθόπιτα
Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινή Δαρδαμάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ:
3 φύλλα (εγώ έφτιαξα δικά μου)
1 κιλό κολοκύθα τριμμένη
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
1½ ποτήρι ζάχαρη
Λίγο αλάτι
3 κ.γ κανέλα
Σταφίδες
Καρύδια
Εκτέλεση:
Βάζουμε 2 φύλλα στον πάτο του ταψιού , από πάνω την γέμιση και πατάμε με το χέρι μας να απλώσει ομοιόμορφα και τέλος το 3ο φύλλο
Ψήνουμε 1 ώρα στους 180ο
Η Συνταγή είναι από κ. Φωτεινή Δαρδαμάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”