Συνταγές
Γλυκιά κολοκυθόπιτα Πεντανόστιμη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Snejana Prelkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Έτοιμα φύλλα εμπόριο ..φύλλο κρούστα ..
800 γρ.κολοκύθα
300 γρ.καρυδιά κοπανισμένα
Λάδι 150 γρ.
Ζάχαρη 80-100 γρ.
Σιμιγδάλι ψιλό 80-100 γρ.
Κανέλα, όσο σας αρέσει..
Δυο χούφτες σταφίδα
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τη κολοκύθα στο χονδρό τρίφτη..να βγει περίπου 800 γρ.
Αναμιγνύεται την κολοκύθα, κοπανισμένα καρύδια και την κανέλα….
Τα φύλλα , το πρώτο λαδώνουμε, βάζουμε το δεύτερο..λίγο λάδι και σε αυτό. Βάζουμε μια γραμμή περίπου 100 γραμ .από το μείγμα..στην φαρδιά..πλευρά στα φύλλα.
Ρίχνουμε με το κουτάλι της σουπ. σιμιγδάλι πάνω 1 κοτ.σουπ., πάνω στο μείγμα, ρίχνουμε 1 κουτ σ. γεμάτο πάνω σε όλα ζάχαρη.. Τυλίγουμε..σαν σαλιγκάρι, και βάζουμε στο κέντρο του ταψιού..ΤΟ ΤΑΨΊ ΜΕ ΧΑΡΤΊ ΨΗΣΊΜΑΤΟΣ.
Δυο,δυο τα φύλλα, γέμιση, έως που να τελειώσουν.,και βάζουμε γύρω , γύρω απο το κεντρικό “σαλιγκάρι”.
Λαδάκι αλείφουμε την πίτα,
Σε κάθε φύλλο λίγο χάραγμα με το μαχαίρι..Ψήνουμε στο 170.°
κάτω ,κάτω την σχάρα…να ροδίσει καλά, καλά..Προσοχή να ψηθεί και από κάτω καλά .
Μόλις βγει από το φούρνο την αφήνουμε σκεπασμένη με δυο πετσέτες..Μόλις κρυώσει, πασπαλίζουμε μπόλικο με ζάχαρη άχνη..
Η Συνταγή είναι από κ. Snejana Prelkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.