Συνταγές
Απλές και σίγουρα νοστιμότατες τηγανίτες για το πρωινό μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα αλέυρι γ.οχ
3/4 της κούπας περίπου νερό
1/2 κ.γ αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και με σύρμα ανακατευουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να γίνει ένας χυλός λίγο πηχτός..
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά ξεκινώντας από την μέση του τηγανιού μέχρι να γεμίσει.
Αφήνουμε να πάρει χρυσάφι χρώμα και γυρνάμε από την άλλη.Σερβιρω σκέτες η με μελι
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ !
ΥΛΙΚΑ:
1 Μέτριο προς μικρό κουνουπίδι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 Αβγά
1 κουταλάκι του γλυκό μπέκιν
Αλάτι – πιπέρι
Τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση γραβιέρα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε το κουνουπίδι
Ρίχνουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το τριμμένο τυρί , αλατοπιπερώνουμε και φτιάχνουμε χυλό χρησιμοποιώντας το νερό που βράσαμε το κουνουπίδι .
Να μην είναι πολύ ρευστός ούτε πολύ σφιχτός αν είναι προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειαστεί ή νερό ανάλογα.
Μετά προσθέτουμε μέσα το κουνουπίδι αφού πρώτα το κάνουμε μικρά κομματάκια με το χέρι μας (δεν το πολτοποιούμε, θέλουμε να φαίνεται).
Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνουμε κουταλιές σε καυτό λάδι (χρησιμοποίησα Ηλιέλαιο), και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα.
Αποσύρουμε από το τηγάνι και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί