Γλυκα
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΓΩ
ΥΛΙΚΑ αραβοσιτελαιο – 200 ml χυμο πορτοκαλι – 380 ml ζαχαρη καστανη – 200 γρ αλευρι φαριν απ – 500 γρ μπεικιν παουντερ – 2 κ.γλυκου Σταφιδες μαυρες – 80 γρ μηλα κοκκινα τριμμενα – 570 γρ τζιντζερ – 1 κ.γλυκου κανελα σκονη – 1 κ.σουπας γαρυφαλλο σκονη – 1/4 κ.γλυκου Ξυσμα πορτοκαλιου – απο […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
αραβοσιτελαιο – 200 ml
χυμο πορτοκαλι – 380 ml
ζαχαρη καστανη – 200 γρ
αλευρι φαριν απ – 500 γρ
μπεικιν παουντερ – 2 κ.γλυκου
Σταφιδες μαυρες – 80 γρ
μηλα κοκκινα τριμμενα – 570 γρ
τζιντζερ – 1 κ.γλυκου
κανελα σκονη – 1 κ.σουπας
γαρυφαλλο σκονη – 1/4 κ.γλυκου
Ξυσμα πορτοκαλιου – απο 1 πορτοκαλι
ξυσμα λεμονιου – απο 1 μικρο λεμονι
αλατι – 1/4 κ.γλυκου
Εκτέλεση
Σε βαθυ μπολ ριχνουμε το αραβοσιτελαιο με τη ζαχαρη και ανακατευουμε ζωηρα με τον αβγοδαρτη μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Κατοπιν προσθετουμε το ξυσμα απο πορτοκαλι και λεμονι και τα υπολοιπα μυρωδικα.
Ανακατευουμε και προσθετουμε τα τριμμενα μηλα.
Ανακατευουμε και παλι προσθετοντας λιγο λιγο αλευρι με τον χυμο πορτοκαλιων.(το μπεικιν το εχουμε ανακατεψει μεσα στο αλευρι)
Τελος προσθετουμε τις σταφιδες και ανακατευουμε πολυ καλα
Δείτε την συνέχεια στο syntagestisgogos