Συνταγές
Τι θα λέγατε για ένα μιλφέιγ; Θαυμάσιο γλυκό, γευστικότατο και απολαύστικο…
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νεκταρία Ρία Μαρίνη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά.
2 πακέτα σφολιατίνια.
2 κρέμες στιγμής βανίλια.
2 αλσα τοπ βανίλια.
1 λίτρο γάλα.
Λίγο ξύσμα λεμονιού.
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση.
Κόβουμε στην μέση τα σφολιατίνια.
Στο μίξερ βάζουμε τις κρέμες και προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάμε περίπου 7 λεπτά ή έως ότου αφρατέψει το μείγμα μας.
Σε πυρέξ βάζουμε την κάτω πλευρά από τα σφολιατίνια που κόψαμε, προσθέτουμε τα τρία τέταρτα από την κρέμα μας, βάζουμε τα υπόλοιπα σφολιατίνια και την υπόλοιπη κρέμα. Τρίβουμε όσα σφολιατίνια περίσσεψαν και καλύπτουμε το γλυκό μας. Λίγο πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Εάν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και ατομικά με τι διαφορά μόνο, ότι θα τρίψουμε τα σφολιατίνια.
Επίσης πολύ ωραία εκδοχή (ξεφεύγουμε λίγο από το ελαφρύ) είναι εάν μετά την κρέμα καλύψουμε το γλυκό μας με σαντιγή.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Νεκταρία Ρία Μαρίνη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Νηστίσιμο μιλφέιγ με καραμελωμένες σφολιάτες και κρέμα χαλβά !
Η Συνταγή είναι από κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σφολιάτα πασπαλισμένη με μπόλικη άχνη ζάχαρη και τις ψήνουμε στους 200βαθμους σε προθερμασμένο φουρνο για είκοσι λεπτά
500γρ φυτική κρέμα γαλακτος παγωμένη
200 γρ ζάχαρη αχνη
2 κς ταχίνι
600 γρ χαλβά του μπακάλη σπασμένο με το πιρούνι
2 βανίλιες
Σουσάμι καβουρδισμένο
1 πρεζα κρεμόριο
Λίγο κίτρινο χρωμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεκινάμε χτυπάμε την σαντιγη και σταδιακά ρίχνουμε ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή κρέμα
Η Συνταγή είναι από κ. Sofoklis Maria Sofoklis Maria – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.