Συνταγές
Γεμιστά λαδερά μα τόσο νόστιμα!! Θαυμάσιο φαγητό αγαπημένο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωάαρουμε σε 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 3 σκελίδες σκόρδου.
Ρίχνουμε το ρύζι Καρολίνα πλυμένο στραγγισμένο, αχνίζω, ρίχνουμε 1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη κομμένη σε κύβους και 1 κουτάκι pummaro 250γρ.,μαυροπίπερο, ρίγανη, μαϊντανό πλυμένο ψιλοκομμένο και δυόσμο, 1 κτσ. νοστιμιά προαιρετικά, 1 φλ. καφέ νερό ζεστό.
Ανακατεύουμε καλά παίρνει 2-3 βράσεις και γεμίζουμε τις πιπεριές και ντομάτες, τοποθετούμε σε πυρέξ ή ταψάκι στην επιφάνεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1 κούπα νερό ζεστό στον πυθμένα.
Σε προθερμασμένο φούρνο πάνω- κάτω στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς και αέρα για 1 ώρα, η ποσότητα βέβαια στα υλικά είναι ανάλογη των ατόμων.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Νηστίσιμο λαδοραβανί με σιμιγδάλι – Γίνεται πεντανόστιμο!
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ένα νόστιμο νηστίσιμο γλυκάκι που το φτιάχνουμε πάντα όταν τελειώνουμε το μάζεμα της ελιάς με το φρέσκο λαδάκι.
Υλικά
-1/2 λίτρο λάδι
-1,5 λίτρο νερό
-1 κιλό ζάχαρη
-ξύσμα και χυμό απο 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
-3 βανίλιες
-1/2 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
-1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
-λίγα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζι να βράσουν εκτος του σιμιγδαλιού.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι λίγο- λίγο ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει από τα τειχώματα της κατσαρόλας.
Βάζουμε στο ταψί και χαράσσουμε μέχρι κάτω, βάζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε 1 ώρα στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.