Γλυκα
Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκάλι Σοκολάτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από gourmelita.com
ΥΛΙΚΑ:
2 μικρά πορτοκάλια
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3/4 περίπου κούπας σταγόνες σοκολάτας
3/4 κούπας ελαιόλαδο-180 γρ
3/4 κούπας καστανή ζάχαρη
3/4 κούπας applemousse ή εάν δεν νηστεύετε, 3 αυγά
3 κγ μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο:
1 κούπα άχνη ζάχαρη
6 κσ χυμό πορτοκαλιού
50 γρ σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 160 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ των 19 περίπου εκατοστών-μεσαίου μεγέθους.
Τοποθετείστε την ζάχαρη και το ελαιόλαδο στο μίξερ και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά. Σε ένα μπολ, ενώστε το αλεύρι με το μπέικιν, και ανακατέψτε καλά.
Κόψτε στην μέση κάθετα τα πορτοκάλια σας, και ξεφλουδίστε τα. Χωρίστε τα σε κομμάτια, και πάνω από ένα πιάτο βαθύ-για να κρατήσετε τον χυμό τους-κόψτε το κάθε κομμάτι σε μικρότερα κομματάκια. Αφαιρέστε τα χοντρότερα κομμάτια μεμβράνης, και την όποια άσπρη ψίχα.
Προσθέστε τον πολτό μήλου-applemousse-στο μίξερ, και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Προσθέστε όσο χυμό κρατήσατε, το αλεύρι κι ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη.
Ρίξτε στο μπολ τις σταγόνες σοκολάτας και τα κομματάκια πορτοκαλιού, κι ανακατέψτε με σπάτουλα σιλικόνης. Αδειάστε την ζύμη στην έτοιμη φόρμα, και ψήστε το κέικ για 40 λεπτά ακριβώς. Το κέικ είναι έτοιμο όταν γίνει χρυσοκαφέ, και οδοντογλυφίδα που βυθίσετε στο κέντρο του, βγαίνει καθαρή.
Αφήστε το στην φόρμα του για 5 λεπτά, και μετά μεταφέρετε το σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Για να το γλασάρετε, ανακατέψτε την άχνη με τον χυμό-στραγγίξτε τον με ένα σουρωτηράκι για να μην έχει μέσα κομματάκια-και σε άλλο μπολ, λιώστε τις σταγόνες στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί.
Ρίξτε από το άσπρο γλάσο με ένα κουτάλι πάνω στο κέικ, και μετά από το σοκολατένιο. Διακοσμήστε με φετούλες πορτοκαλιού κομμένες στην μέση εάν θέλετε.
Μετά από λίγο, το κέικ είναι έτοιμο!
Μπες στο www.gourmelita.com για περισσότερες νόστιμες συνταγές !