Συνταγές
Νηστίσιμο κέικ πολύ αφράτο με μπόλικα αρώματα και γεύση – Γίνεται και φανουρόπιτα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνα του τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 φλυτζάνα του τσαγιού ζάχαρη
2,5 φλυτζάνια του τσαγιού πορτοκάλι + το ξύσμα από 3 πορτοκάλια
75 γρ σταφίδες μαύρες
75 γρ ξανθές
150 γρ καρύδια (κομμένα με τα χέρια)
1κ.γ κανέλα
1/2 κ.γ γαρίφαλο
500 γρ φαριναπ μαζί με ένα μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Από τη προηγούμενη βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
Την άλλη μέρα τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο αλεύρι μαζί με τα καρύδια για να μην καθίσουν στο πατο του κέικ.
Κτυπάνε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα χωρίς κτύπημα αλλά με τη μαριζ και τα ανακατεύουμε
Το αλεύρι μαζί με το μπεικιν το κοσκινιζουμε και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα.
Εγώ χρησιμοποίησα 26 νούμερο ταψί. Μπορείτε όμως και σε 28 νούμερο.
Ψήσιμο στους 170° στον αέρα, για 60′ ανάλογα βέβαια με το φούρνο σας!
Για να είστε σίγουροι για το ψήσιμο βάζετε μια οδοντογλυφιδα ή μαχαίρι ή καλαμάκι για σουβλάκι στο κέντρο του κέικ.. Εάν δε κολλάει είναι έτοιμο!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αναστασια Βλαχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”